“Mama, dat is toch óók een dodehoekspiegel?”

Verveeld zit ik in de wachtkamer bij de huisarts. Naast me zit een wat opgefokte moeder te wippen op haar stoel. Haar zoontje van – schat ik – zeven of acht jaar oud observeert de ruimte. “Mama, dat is toch óók een dodehoekspiegel?”, zegt hij terwijl hij naar boven wijst. Zijn moeder en ik volgen met onze blik zijn wat mollige vinger. Boven ons hangt een hoekspiegel waarmee de assistente kan zien wie er voor de deur staat.
Er verschijnt een grote grijns op mijn gezicht. Zal het aan de truc met de dode hoek liggen? Hans Klok goochelt er in de campagne ‘Blijf uit de dode hoek’ op los, terwijl zijn lange blonde haren wild langs zijn gezicht wapperen. Hans Klok en zijn trukendoos: een bijzondere toevoeging aan de campagne. Een combinatie die ik in eerste instantie niet zo goed begreep. Maar blijkbaar maakt de campagne van het ministerie van Verkeer en Waterstaat wél indruk op kinderen.

Ondertussen wordt het gesprek tussen moeder en kind naast me voortgezet. “Nee schat,” reageert zijn moeder, “dat is weer een ánder soort spiegel”. Beteuterd kijkt het jongetje zijn moeder aan: “Maar mam, ze zeggen overal dat dit een dodehoekspiegel is. Waarom zeg jij dan dat dit niet zo is?”. De discussie duurt eindeloos en ‘mama’ kan het onbegrip en de nieuwsgierigheid van haar zoon niet aan. Als ik wegloop hoor ik haar nog zeggen: “Omdat het zo is. Je weet toch dat mama altijd gelijk heeft?”

Gepubliceerd op www.lamarcommunicatie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s