Vanavond: rituele verbranding

Mijn hang naar vrouwelijkheid uit zich al heel wat jaren in mijn liefde voor lingerie. Toen ik nog een kleine, naïeve Lianne was en ik net doperwtjes begon te kweken, ontwikkelde zich in rap tempo een verslaving. Een groot deel van mijn zuurverdiende centjes ging op aan mooi setjes. Dé manier om je extra mooi en vrouwelijk te voelen. Maar zeker als je jong bent, is dit een dure hobby. Had ik net een uitgebreide collectie in mijn kast, kon ik mijn juweeltjes met pijn in mijn hart weer weg doen. Ik paste ze simpelweg niet meer.

Met veel moeite wist ik mijn obsessie voor lingerie in te dammen. Met vaste lasten voor studie, huur en nu een hypotheek, kon ik niet meer wekelijks mijn slag slaan. Maar nog steeds voel ik me zo blij als een kind als ik mijn handen langs de stoffen voel glijden om vervolgens met een tasje vol moois naar buiten te lopen.

Nu doe ik dit vooral voor mezelf, want ik vind mooie lingerie nu eenmaal belangrijk. Maar opvallend is de reactie van mannen. De meeste mannen vinden een vrouw in goede lingerie belangrijk, maar té vaak besteden zij zelf veel te weinig aandacht aan hun ondergoed. Heren onder u, geloof mij, dit is al jaren een veel besproken punt onder ons vrouwen.

Hierbij de drie meest besproken fenomenen die allen terug te vinden zijn in mijn draag-dit-aub-nooit-meer-top-drie:
1) De slip
Het woord alleen al. De slip. Het klinkt vies, alsof je het nooit moet dragen. Waarom zijn er dan toch mannen die de voorkeur geven aan zo’n ballenknijper? Heren, wij willen niet de hele tijd aan onze vaders denken!
2) De satijnen boxer
Deze bestaat in vele varianten. Veelal met zogenaamd humoristische teksten, hartjes en piemels. Meestal is de satijnen boxer een ‘zeer geslaagd’ cadeau van een ex zonder smaak, vriendengroep of jawel…mama geweest.
3) De mijn-moeder-heeft-deze-nog-gekocht-boxer
Deze ruime boxer verschijnt vaak in de variant met ruitjes of streepjes. Moeders heeft deze ooit bij de HEMA gekocht jaren geleden (2 voor de prijs van 1) en ze zitten zo lekker. Ja, dus… en waarom zou je ze dan ooit weggooien?

Gelukkig heeft de intrede van de Björn Borg boxer veel goeds gedaan voor de wereld. Nu zeg ik niet dat elke man zijn kast moet vullen met de boxers van dit Zweedse merk, maar dit is een voorbeeld van hoe het wél kan. Gewoon een simpele, nette boxer. Dat zit toch ook prima? En dan hebben wij ook tenminste iets leuks om naar te kijken.

Dus heren, kijk nog eens goed in uw kast en haal eruit wat echt niet kan. Dus niet alleen de boxers die vallen in mijn persoonlijke top drie, maar ook de varianten die verwassen zijn en met gaten. En dames onder ons, voor zover u het nog niet heeft gedaan, praat nog eens extra goed in op uw man en verwijder die vreselijke dingen uit de kast.

Bij deze roep ik dan ook iedereen op om vanavond massaal deel te nemen aan de rituele verbranding. Tijd voor een nieuw begin. U doet toch wel mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s