‘U voelt niets!’

Ik loop de keuken in en laat al glimlachend mijn hand over de tafel glijden. De ronde eettafel in mijn altijd gezellige en truttige keuken staat garant voor bijzondere gesprekken, nieuwe inzichten, grondige analyses en hilarische verhalen. Het lijkt wel of iedereen die een stap zet in mijn keuken bevangen wordt door de magie die hier heerst.

Ligt het aan de bonte verzameling tegeltjeswijsheden die mijn muur siert? Raakt iedereen geïnspireerd door wijsheden als ‘Juicht, want Jezus is Heer’ en ‘Alles hat ein ende nur ein wurst hat zwei’? Of komt het simpelweg door het feit dat de wijnvoorraad slechts een armlengte verwijderd is van mijn geliefde tafel? Hoe dan ook. Er is niets mis met de karma van mijn keuken en mijn huis. Dat voelde ik al toen ik voor het eerst een stap op de steigerhouten vloer zette. Het was liefde. Pure liefde. En een beetje lust.

Aan de beruchte eettafel gisteravond werd druk gesproken over huizenjacht en huizenliefdes. Druk gebarend en lichtelijk gefrustreerd zit vriendin A. te vertellen over het huis waar ze een bod op heeft gedaan: “Het is een heel leuk huis. Maar… ik voel gewoon helemaal niets. Niets zeg ik je. Dat is toch niet normaal?” Verdwaasd kijken we haar aan. Emiel Ratelband zou trots zijn geweest (‘We gaan over kolen lopen. U voelt niets!’) “Maar je merkt toch wel of je huis goed voelt?”, vraagt vriendin E. zich af. De woordenstroom van vriendin A. is onmiskenbaar snel en conclusies buitelen over elkaar heen. De gebaren worden heviger en even ben ik bang dat ze straks met een ongecontroleerde beweging een glas van tafel veegt.

Terwijl het gesprek steeds heftiger wordt – en vriendin A. laat merken dat er wel degelijk een hoop emoties verborgen zitten onder haar rationele voorkomen – kijk ik verliefd om me heen en voel ik een plotselinge rust opkomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s