Beste meneer de Mol,

Briljante ideeën zijn er om gedeeld te worden. Vandaar dat ik u schrijf. U kent mij niet, althans.. daar ga ik voor het gemak maar even van uit, maar ik ken u wel. Groot mediaman, geestelijk vader van Big Brother en vader van Johnny (het kiezen van die naam was vast lastig, maar dat terzijde). Genoeg redenen om u mijn verhaal te vertellen.

Zo’n twee jaar geleden verhuisde ik naar Amsterdam, De Grote Stad, waar ik terecht kwam op een wel heel bijzonder plekje in Amsterdam Noord. Een vredig dorpje waar bewoners nog net niet met grote pannen soep door de straten lopen. Het vogeldorp. Waar de straten oranje kleuren als ‘onze jongens’ spelen en waar in het weekend de dagjesmensen – het liefst met heuptasjes en nordic walk stokken – bij je proberen naar binnen te gluren (“Wim, kijk toch eens wat leuk!”).

Nu bijna twee jaar en een verhuizing binnen ‘het dorp’ later, heb ik al heel wat kleurrijke bewoners leren kennen. Zo hebben we hier zelfs – hoe zal ik dit netjes zeggen? – een dorpshoofd die de hele dag rondjes rijdt op haar fiets om de boel in de gaten te houden. ‘Nieuwe’ en oude bewoners (die hier geboren en getogen zijn) gaan hand in hand. Achter elke deur schuilt een geheim. En nu ik me heb weten te mengen in deze bonte bedoening ontdek ik steeds meer verhalen.

Lieve, eh… beste John, is het niet eens tijd om het succes van Big Brother te evenaren? Hang een paar camera’s in het dorp en de wereld zit aan de buis gekluisterd. Ik weet het goed gemaakt. De komende tijd kunt u op mijn blog verhalen lezen over een aantal bijzondere bewoners. Ik wacht uw telefoontje af.

Ik heb nog wat goede ideeën die ik tegen een schappelijke prijs best wil vertellen. Maar dan wel alleen als je u aardig bent. Kom anders een keer op de koffie. Misschien stel ik u dan wel aan een aantal karikaturen voor.

Liefs Groet,

Lianne

Een gedachte over “Beste meneer de Mol,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s