Bangkok behind the scenes

We made it: Bangkok! De stad waar alles goud is. De stad waar je je om de paar meter kunt laten verwennen of pijnigen (het is maar net hoe je het bekijkt) met een thai massage, olie- of voetmassage. De brommers en tuk tuk’s spelen hier continu het grote ‘haal-ik-het-of-haal-ik-het-niet-spel’ en werkelijk overal op straat wordt gekookt.

Achter de gesloten deuren gaat een wereld schuil van sekstoerisme, ladyboys en vrouwenhandel. Op Khao San Road regeren de backpackers en wordt dit laatste voor het gemak maar even genegeerd. Alhoewel, de beruchte pingpongshows – waar wij tijdens onze volgende stop in Bangkok ook gaan kijken – worden druk bezocht.

Om het echte leven in Bangkok te ontdekken, doen we een fietstocht door de stad waardoor we op plekken komen waar je als toerist niet zo snel komt. Onze gids Tuk is hier het stralende middelpunt. Vol energie en blijdschap rijdt ze op een krakkemikkig fietsje voorop. Slingerend door woonwijken, marktjes en steegjes.

Zo zien we opeens Bangkok behind the scenes. Kleine huisjes, armoede, slechte hygiene. Maar ook vooral veel blijdschap en hechte, gelukkige families. Rijdend langs spelende schoolkinderen, een echtpaar van ruim 80 jaar oud dat gearmd ligt te slapen en zwaaiende en vriendelijke mensen, denk ik opeens aan thuis.

Geef mij ook zo’n portie blijdschap en vriendelijkheid als in het weekend het Vogeldorp weer volstroomt met toeristen die bij me naar binnen turen. Daar kan ik nog wat van leren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s