Bescherm de enthousiasteling!

“Ik wil opkomen voor de enthousiastelingen. Dat klinkt heel cliché, maar er is iets heel ernstigs aan de hand in onze maatschappij. Namelijk dat dit een enorme genegeerde groep is, met name binnen organisaties.” Direct zit ik op het puntje van mijn stoel. Een enthousiasteling? Dat ben ik!

Stand up comedy café Toomler is gevuld met enthousiastelingen. Mensen die bruisen van ideeën, mensen die zich laten voeden door de positieve energie van anderen. Er wordt gelachen, genetwerkt en creatieve ideeën ontstaan spontaan. Het is mijn eerste keer Stand Up Inspiration en Rijn Vogelaar trapt af met een betoog voor enthousiastelingen: “Ik wil een revolutie ontketenen vandaag. Een opstand die hier begint, waarbij we weer aan de kant van die enthousiastelingen gaan staan. Het zijn díe mensen die bedrijven laten groeien.”

Enthousiasmemanagement
Rijn vraagt zich af waarom organisaties zo onbekend zijn met enthousiastelingen. Managers weten over het algemeen niet – of niet goed – om te gaan met enthousiaste werknemers en klanten. Met problemen en klachten weten ze vaak wel raad, maar van enthousiasmemanagement hebben de meeste managers nog nooit gehoord. Zonde, want ik ben het met hem eens dat hier voor veel organisaties kansen liggen. Ook overheidsinstanties weten de kracht van enthousiaste burgers niet optimaal te benutten. Maak het burgers niet onnodig lastig om hun ideeën uit te voeren, maar omarm burgerinitiatieven. In zijn boek De Superpromoter, dat op mijn nog-te-lezen-lijstje staat, gaat hij hier verder op in.

Gemaakt voor de enthousiastelingen onder ons
Gelukkig zijn er initiatieven als Stand Up Inspiration die gemaakt lijken voor enthousiastelingen. Al een tijdje was ik nieuwsgierig naar deze maandelijks inspiratieavond waar sprekers met een bijzonder verhaal elkaar afwisselen. Wie er spreken? Dat weet je niet van tevoren, maar dat maakt het juist zo leuk. Stand Up Inspiration biedt niet alleen enthousiastelingen een platform om hun verhaal te doen, maar inspireert toehoorders én brengt mensen met elkaar in contact. Nils Roemen – oprichter van het alom bekende #durftevragen en tevens spreker op de laatste editie – moet vast blij zijn om te zien dat tijdens deze avonden ook ‘offline’ hulp wordt gevraagd én geboden.

One minute of fame
Heb je zelf iets inspirerends te vertellen? Heb je een briljant idee? Na de pauze krijg je de kans om je eigen one minute of fame te pakken. Het mooie van dit concept is dat je na afloop bepaalt wat je de avond waard vond, Met de opbrengst kunnen de oprichters weer een nieuwe editie organiseren. Toegegeven, de ene spreker sprak me meer aan dan de ander, maar hoe dan ook ging ik vol nieuwe energie naar huis. Volgende keer ben ik er dan ook zeker weer bij.

Wil je het zelf ook eens meemaken? Schrijf je dan op tijd in via www.standupinspiration.com, want de inschrijvingen gaan snel.

28 oktober 2010 gepubliceerd op www.lamarcommunicatie.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s