Censuur

Als ik het café in loop, springt vriendin S. op van haar stoel. Na ruim zeven maanden in het buitenland is ze terug om haar welkomstknuffel op te eisen. Vol overgave voldoe ik aan haar eis. Haar date van de dag kijkt toe en voelt zicht zo te zien enigszins ongemakkelijk bij ons blije gespring.

Normaal gesproken ben ik heel leuk hoor met nieuwe dates, scharrels of vriendjes, maar eerlijk gezegd, heb ik weinig oog voor onze mannelijke tafelgenoot. Wat wil je ook na al die maanden? Bovendien is de kans groot dat ze over een maand wéér een paar maanden weg is. Een reisje haal je immers niet zomaar uit het meisje.

We werken in een moordend tempo alle ontwikkelingen van de laatste maanden af die geschikt zijn voor de oren van haar date. En dus houden we het bij onderwerpen als werk, vrienden en alles wat in de categorie overige algemene zaken valt. Haar date moet vast gedacht hebben dat wij een enorm saai leven hebben, aangezien we ernstig gecensureerde verhalen aan elkaar te vertellen.

Stiekem hoop ik dat hij naar het toilet moet en per ongeluk vast komt te zitten. Dat klinkt gemener dan ik het bedoel (het was een prima man hoor), maar ik zit te springen om de x-rated versie van haar leven de afgelopen maanden. En zij waarschijnlijk om die van mij.

Zeven maanden lang als single reisleider op een Grieks eiland is natuurlijk de perfecte basis voor een boek vol mooie verhalen (hint). De meeste avonturen ken ik uiteraard al via de digitale snelweg, maar wij vrouwen willen dit soort dingen nou eenmaal ook graag in real life horen. Maar vandaag is niet de dag. Voor onze hereniging werd me al opgedragen om  het daar niet over te hebben.

Eeuwig zonde. Het had waarschijnlijk mooie plaatjes van zijn gezicht opgeleverd. Maar zo lullig zijn we nou ook weer niet.

Veel te snel moet vriendin S. door naar een volgende afspraak. Tijdens onze afscheidshug fluistert ze zachtjes in mijn oor: ‘Snel afspreken voor de X-rated verhalen..’

Ik kan niet wachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s