Meer groen op straat

‘Wat is dat?’ vraagt de agent in het gele hesje streng. Hij wijst naar de limoen waar me mee staan te voetballen op dit afterkroegmoment in de straten van Amersfoort. ‘Een limoen’, zeg ik alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Als een stel fanatieke pubers rennen we achter het groene fruit aan, terwijl vriend D. – notabene de enige voetballer onder ons – in de rij staat van een plaatselijke snacktent om ons van een nachtelijke maaltijd te voorzien.

Vraag me niet waarom, maar op de één of andere manier bedachten we dat het leuk zou zijn om een limoen mee te nemen de stad in. Je begrijpt, deze beslissing is niet geheel in nuchtere toestand genomen.  Het is overigens geen aanrader om de limoen met een boogje naar je te toe te laten gooien om deze te vangen met je mond (in het kader van creatief met limoen). De kans dat deze op je bovenlip stuitert is behoorlijk groot heb ik ontdekt. Niet dat je überhaupt op dit ogenschijnlijk briljante trucje zou komen, maar dat terzijde.   

De agent fronst en loopt richting de limoen die ondertussen eenzaam op straat ligt. ‘Kun je hier ook ramen mee inschieten?’ Langzaam loop ik achter hem aan en trek een wenkbrauw op. ‘Tja, dat ligt er natuurlijk aan hoe hard je schiet’, spreek ik wijs. ‘Nou, dat gaan we dan eens even uittesten’.

Voor ik het weet sprint de agent richting de limoen. Even sta ik stil om het vervolgens op een rennen te zetten. En zo ontstaat er een spannend duel met de agent om de limoen. Al snel hollen de rest van mijn vrienden ook op de agent af. Zonder succes. Hij is best goed. Zijn collega zit op de fiets met verbazing te kijken naar wat er zich afspeelt in de straat. Limoenvoetbal verbroedert, want de groep voetballers wordt groter en groter. Ik pleit dan ook voor meer groen op straat.

Nog altijd zit ik de agent op de hielen. Plots draait hij zich om en schiet de limoen met een flinke trap tussen mijn benen door. Die zag ik even niet aankomen, wat op zich niet verrassend is aangezien ik geen voetbalwonder ben en niet geheel helder op het moment. De agent loopt met een grote grijns naar me toe: ‘Mag ik je een tip geven? Houd voortaan je benen wat meer bij elkaar’. Hij geeft me een knipoog, stapt op de fiets en rijdt verder. Vriend N. bulderend van het lachen achterlatend.

3 gedachtes over “Meer groen op straat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s