Quiet please!

Buiten is het ijzig koud. Ik adem witte wolkjes en hups van het ene been op het andere om warm te blijven. Vriendin E. probeert een glimp op te vangen van de setting in People’s Place, een ‘zéér exclusieve’ lokatie, zoals op de glimmende uitnodiging in onze handen staat. Normaal krijg ik spontaan jeuk van een zelf benoemd ‘exclusief event’ of ‘exclusieve lokatie’. Dat is net zoiets als iemand die zichzelf tot goeroe uitroept. Totally overrated! Maar dat terzijde. Nu kan het me even niet zoveel schelen, want we staan in een rij vol genodigden en prijswinnaars uit het hele land, wachtend tot we naar binnen mogen. Naar Gabriel Rios, die een intieme showcase geeft ter ere van zijn derde album The Dangerous Return.

De rij geeft een goed beeld van het gemengde publiek. Brabantse boerenmeisjes staan achter hippe grachtengordelmannen en kleffe stelletjes achter huppelige studenten. En ja, ook wij wij staan hier tussen. Zomaar, omdat we kaarten kregen van buurman M. (wederom: dank, dank, dank!).

Tot onze grote verbazing zijn de banken aan het eind van de zaal continu bezet, terwijl Gabriel Rios met zijn loepzuivere stem en grote muzikaliteit het publiek voor zich probeert te winnen. Alleen tijdens het nummer Broadday Light is het publiek even met elkaar verbonden en krijgt hij de aandacht die hij verdient.

Een deel van de zaal denkt namelijk in het plaatselijke café te staan, waar onder het genot van een drankje, eens goed kan worden bijgekletst. De roddels vliegen ons om de oren. Normaal zou ik daar niet zoveel moeite mee hebben, maar doe dat niét tijdens een concert. Daarbij is dat niet alleen storend voor mij in zo’n kleine zaal, maar ook voor de artiest.

Gabriel Rios merkt de onrust en doet af en toe een poging om het stil(ler) te krijgen. Tevergeefs. Ik ben ervan overtuigd dat een meer betrokken en respectvol publiek de showcase naar een hoger niveau had getild. Hierbij roep ik dan ook iedereen op die het leuker vindt om zijn werkroddels en liefdesperikelen te bespreken, om dit lekker in het café te doen. Of gewoon thuis.

Zo. En nu ga ik in alle stilte heel hard het nieuwe album opzetten.

2 gedachtes over “Quiet please!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s