Sleep jezelf de winter door!

Het kan je ontgaan zijn, maar ik ben dus niet bepaald een wintermens. De overgang tussen kou aan de ene kant en droge verwarmingslucht aan de andere kant, is mij te groot. De hoeveelheid vrouwen én mannen op Uggs kunnen mijn ogen niet meer verdragen, het geschuifel door de met ijs bedekte straten ben ik meer dan zat en de sneeuwvlekken die mijn schoenen nog altijd ontsieren, zorgen ervoor dat ik met weemoed denk aan warmere tijden en tropische oorden.

Maar optimistisch als ik ben, bedacht ik me dat de winter toch ook wel weer zijn voordelen heeft. Eén van die voordelen, is dat het weer lijstjestijd is. En ik hou  nou eenmaal van lijstjes. Dus tátá:

Winterse meevallers, dé lijst

 • Bij een bad hair day trek je gewoon een muts over je hoofd. En als je het gek vindt om binnen een muts te dragen, geef je gewoon diezelfde muts de schuld van je coupe crisis.
 • Door de dikke laag sneeuw, zie je nu niet meer dat de tuin er vervallen bij ligt én is er geen noodzaak om het op te knappen.
 • Het is weer tijd om lekker te eten! De kruidnoten- en speculaasperiode zijn helaas net voorbij, maar hé.. de kerst komt eraan en erwtensoep is de hele winter toegestaan!
 • Boerenkool, zuurkool, stamppot andijvie… Do I need to say more?
 • Op een berenvel voor de openhaard liggen. Beetje jammer alleen dat ik geen haard heb. En geen berenvel.
 • Zolang je niet aan de nieuwjaarsduik meedoet, kun je de bikinistress uitstellen tot volgend jaar.
 • Warme chocolademelk!
 • Er mogen weer plannen voor het komende jaar worden gemaakt (Vietnam en Cambodja, here we come!).
 • Vooruit, soms – als je lekker binnen zit – is sneeuw best mooi.
 • Heb je een offday? No worries… je kunt het gewoon een winterdepressie noemen.
 • Je hebt genoeg redenen om weer te shoppen, aangezien je écht warme kleren nodig hebt. Dat je daarna met een veel te dun/bloot jurkje of nieuwe schoenen thuis komt, doet er niet toe.

Er moeten toch meer wintermeevallers zijn… Aanvullingen zijn welkom!

9 gedachtes over “Sleep jezelf de winter door!

 1. Marloes Thijsen zegt:

  Je mag nu een “slippertje” maken, zonder dat mensen er meteen een negatief oordeel over hebben. Ze vinden dit nu meestal grappig, of als het zeer doet zelfs zielig.

 2. patrick zegt:

  Ik zeg op mijn beurt,breng wat vaker tijd door in een sauna. Heerlijk! De winterperiode is uitermate geschikt voor wat sauna battles. En daarna een warme chocolademelk met zo’n lekker dik vel erover en een flinke scheut rum.
  Zodra de eerste sneeuwvlokjes vallen kan ik weer verliefde blikken op mijn board werpen mits ze me nog een kans geeft want ik heb haar behoorlijk verwaarloosd.
  En wintersport? Ik ben er helemaal klaar voor althans met gips heb ik geen probleem alleen die vlucht..

 3. liannevanvliet zegt:

  Ik zie een aantal goede voordelen voorbij komen. Eerder naar huis (+10!), extra saunabattle (staat al in de planning), blij dat ik glij (doe ik overigens het hele jaar)… Maar Patrick, even… een lekker dik vel over de chocolademelk? BRRRR!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s