Time is ticking…

De Oude Markt wordt in het laatste half uur van het jaar overspoeld met mensen die uit de kroegen rollen. Zo het plein op. DJ’s in goudkleurige jasjes schreeuwen luidkeels dingen als ‘Zijn jullie er klaar voor?’, ‘Nog maar een kwartieeeeeeer!’ en ‘Zijn jullie ook zo zot op Leuven?’. Vriendin E. en ik staan met weer een nieuwe fles cava en plastieken (om maar even in het thema België te blijven) champagneglazen temidden van het feestgedruis.

De klok hangt goed zichtbaar boven de menigte. Alsof we ons er niet bewust van zijn dat de tijd niet te beïnvloeden is (hoe graag je dat soms zou willen). Alsof we het nieuwe jaar zonder klok ongemerkt zouden beginnen. De tijd tikt gestaag verder en vriendin E. en ik worden steeds onrustiger. Straks kunnen we niet meer toeleven naar 2011, omdat we er al zijn. En opeens moeten we onze ‘plannen voor het nieuwe jaar’ in uitvoer brengen. Geen excuses meer.

Time is ticking. En dat wordt niet alleen duidelijk door de klok. Om ons heen hossen dronken Vlamingen. Groepjes vriendinnen van een jaar of 16 vliegen elkaar gillend om de nek en jongens die de baard nog niet eens in de keel hebben, hangen stoere verhalen op. Net als de verdwaalde groepjes studenten of enkele kleffe stelletjes, halen we de gemiddelde leeftijd ernstig omhoog.

Voor hen tellen we hier niet mee. Zijn we te oud. Maar ook wij hebben ons ooit zo gedragen. We denken terug aan de tijd dat wij hun leeftijd hadden én het nieuwjaarsfestijn vooral als een vrijbrief zagen om ons in hoog tempo vol te gieten. De sporthal was waar je die nacht moest zijn. En nee, niet elk jaar heb ik de sporthal gehaald. Iets met overmoed, goedkope drank en je grenzen nog niet kennen.

En terwijl de jonge guppies en masse hun maaginhoud op straat lozen, staan wij oudjes nog als een van de

laatsten te dansen op het plein. Met opgeheven hoofd gaan wij 2011 in.

Happy new year to you all!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s