Bonuskaart of AirMiles?

Hoewel ik als single mijn leven vaak leuker vindt dan het leven van mijn ‘relatievrienden’, moet ik toegeven dat ik er soms ook lichtelijk moe van word. Goede verhalen moeten altijd van mij en mijn medevrijgezellen komen en eens in de zoveel tijd sta je iemand uit te leggen dat je echt niet zielig bent.

Misschien sta je er van te kijken, maar het feit dat ik nog regelmatig op stap ga, moet ik wel eens verantwoorden. Net of ik thuis op de bank ga zitten met een DVD’tje als ik wél een man aan de haak heb geslagen. Daar vind ik dansen en kroeghangen veel te leuk voor. Maar dat terzijde.

Waar ik af en toe mee worstel, is het leed dat mannen heet. Oké, leed is misschien wat zwaar en er zijn uiteraard genoeg leuke dingen te beleven aan en met de man. Maar ik heb het over de écht leuke mannen. Die liggen nu eenmaal niet voor het oprapen. Er is schaarste en dat zorgt voor onrust onder ons single vrouwen. Zo hoorde ik onlangs van medestandster N.: hingen ze maar gewoon aan bomen! Heb je een visual?

Zelf stel ik me een supermarktsysteem voor. Je loopt langs de schappen waar de mannen één voor één zijn uitgestald. Op het etiket kun je lezen wat er in zit: de hoeveelheid energie, humor, reislust, intelligentie, eiwitten. And so on!

Op sommigen zit het keurmerk ‘bewuste keuze’. Dan weet je dat je een degelijke man treft. Een stuk minder spannend, maar het is er tenminste wel eentje die te vertrouwen is. De goede aanbiedingen – de mannen die net weer op de markt zijn – staan duidelijk zichtbaar in de winkel. Snelheid is geboden, want op de dit soort aanbiedingen is altijd een enorme run. Let wel op dat hij niet over datum is!

Je kijkt vervolgens in de onderste schappen en ziet een hoop rommelige huismerkproducten liggen. Je weet zeker dat ze qua inhoud niet onder doen voor het A-merk, maar de looks zijn ver te zoeken. Dit is er een in de categorie maar-hij-heeft-wel-een-goed-karakter.

Dan zie je de B-merken. Ziet er goed uit, maar blijkt uiteindelijk vrij oppervlakkig en inhoudsloos te zijn. Als je er vooral naar wilt kijken, maar niet mee wilt praten, is dit natuurlijk een prima optie.

De A-merken liggen op ooghoogte, maar zijn een stuk duurder. Je weet dat je zowel qua looks als qua inhoud goed zit. Een full package deal! En dan maar hopen dat ze niet te snel uitverkocht zijn.

Je laat hem stoer doch charmant in je karretje springen, rijdt naar de kassa, pakt je bonuskaart en/of AirMiles-pas, rekent af en duwt hem met opgegeven hoofd naar buiten.

Het enige waar je aan hoeft te denken, is dat je het bonnetje goed bewaart. Stel dat je thuis komt en hij blijkt toch niet aan de kwaliteitsverwachting te voldoen, kun je op zijn minst je geld terug te vragen. Of proberen hem in te ruilen natuurlijk!

3 gedachtes over “Bonuskaart of AirMiles?

  1. liannevanvliet zegt:

    Bio-producten komen net uit het nest! Die wil je niet in de supermarkt 🙂
    Een prijzenoorlog lijkt me fantastisch. De leukste mannen beter binnen handbereik. Dat ze je met slechts een handdoekje om liggen op te wachten. Haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s