Geniet, maar drink met Maarten?

Vanaf mijn handdoek en een enigszins ongemakkelijk houten bankje staar ik naar de haard voor me. Honderden

zweetdruppeltjes parelen ondertussen op mijn brandschone huid. De vlammen likken vol overgave aan de houten blokken. Mijn gedachten nemen de vrije loop zoals dat wel vaker gebeurt in een stille sauna.

Ik denk aan de saunabattle die ik afgelopen jaar had met een aantrekkelijke en uiterst lange man. Een zeldzame combinatie waardoor ik in één klap verander in een zwak vrouwspersoon. Omdat ik de sauna niet zie als een geschikte locatie om een man aan de haak te slaan, hield ik het keurig bij wat geflirt. Al is het best handig dat je wel gelijk ziet wat voor vlees je in de kuip hebt.

En ja hoor. Wie kom ik vandaag weer tegen? Juist. De knappe en uiterst lange man van de battle. Ik herken hem direct. Net als vriendin E. die bovendien spontaan in extase raakt: ‘Toeval bestaat niet! Je moet echt actie ondernemen.’ Al snel verdwijnen hij en zijn witte handdoekje uit het zicht.

In de haardsauna denk ik na over mijn tactiek. Volgens vriendin E. herkende hij ons ook en snapt hij best dat hij bij de komende opgieting moet zijn. Gewoon, om nog een keer te battelen. Zo met het oplaaiende vuur als uitzicht, lijkt me dit opeens de ideale mogelijkheid om onze flirtescapades voort te zetten.

Voor de Finse sauna staan we even later klappertandend te wachten tot we naar binnen kunnen. Mijn battlepartner is nog altijd niet op de gewenste locatie gearriveerd. Opeens bedenk ik me hoe belachelijk het is om te denken dat hij net als ik heeft bedacht dat dit een goed idee is. ‘Hij komt niet hoor. Ik weet het haast wel zeker.’ Vriendin E. sputtert tegen en is er nog altijd van overtuigd dat de goede man op komt dagen.

Eenmaal neergestreken op onze vertrouwde plekken op de bovenste bankjes, geef ik het op. Saunameester Maarten begint zijn verhaal en eindigt met de legendarisch woorden: ‘Ik giet. U geniet.’ Ik kijk vriendin E. aan met een ‘zie je nou wel’-blik en ben lichtelijk teleurgesteld. Maar dan kijkt de saunameester naar buiten.

‘Ah.. er komt nog iemand aan.’

Ik veer op. Het zal toch niet? De deur zwaait open en een mollige vrouw met borsten tot op haar knieën schuifelt op haar slippers naar binnen. Wat een dooddoener.

De battle doe ik alleen en win ik dus glansrijk. Ik haast me vervolgens met een rood hoofd naar de koude buitenlucht waar ik dampend van het zweet een glas water én prosecco naar binnen wil gieten. De saunameester geeft ons saunagangers nog een laatste tip mee: ‘Geniet, maar drink met Maarten.’

Maarten? Kon ik nu maar proosten met John Doe.
We hebben hem niet meer gezien.

Ik denk dat hij is verdampt.

Lees ook mijn blog over de saunabattle!

2 gedachtes over “Geniet, maar drink met Maarten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s