Brommers kiek’n in Vietnam

‘Let’s go girls, you 2 on the back.’
De bestuurder van de brommer wijst naar achter. Ik spring snel achterop. Ook vriendin M. komt aangestrompeld. ‘You too’, zegt de brommerjongen, ‘jump’. Voor ik het weet, rijden we met zijn 3en op de brommer.

‘Li, kun je dit even voor me vasthouden?’
Plots krijg ik een biertje in mijn handen gedrukt.
‘Heb je nou serieus je biertje meegenomen?’
Vriendin M. beseft geloof ik nu pas dat we door Hoi An scheuren. Met bier in de hand.

Ik probeer me te herinneren waar het ergens mis ging. Het moet ergens in de Treats bar zijn geweest, waar we naarstig op zoek waren naar een goede stapavond. We waren immers al een week in Vietnam en hadden nog steeds onze haren niet losgegooid. Deze bar was echter ernstig stil. Net als de rest van de barretjes.

Met een opdracht van vriendin M. was geloof ik de toon gezet: ‘Als ik terugkom van de wc staan er hier 2 cocktails, want dan moeten we maar ongelooflijk dronken worden.’ Nu ben ik erg van het principe ‘je moet zelf de slingers ophangen’, dus zo gezegd, zo gedaan. Na cocktails in de Treats bar, op naar de Divers bar waar we vrolijk verder gingen. Nu ken ik ons ondertussen aardig, maar dat we het nog zo leuk – en bont – konden maken, had ik niet zien aankomen.

De volgende ochtend word ik wakker met een verse kater. Vriendin M. heeft het ook zwaar zo te zien. Maar als je dan ’s ochtends de foto’s en filmpjes van de taferelen in de Why Not bar bekijkt, weet je dat dit een stapavond uit duizenden was: hakken op de pooltafel, de Vietnamezen en andere toeristen kennis laten maken met Andre Hazes, etc. Vooral de uitgebreide fotoserie die we hielden op weg naar het hotel met de bestuurder van de motortaxi, is werkelijk briljant. Het lijkt The Hangover wel.
Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s