Van bird watchers tot karaokebeesten: Vietnam

Drie dagen lang tourden we per motor van Nha Trang naar Dalat met the easy riders. Niet alleen leerden we dankzij de bijzondere route door the middle highlands het échte Vietnam kennen, maar ook gaven onze motormatties Thien en Kim ons een kijkje in het leven van de Vietnamese man. Het was een hele openbaring. Vooruit, een aantal opmerkelijke bevindingen…

1. De grote voorliefde voor vogels. Jawel, van het bird watchen tot kijken naar vogelwedstrijden en van het nabootsen van geluiden tot het houden van vogels als dier in huis/de winkel/het restaurant. Thien: ‘I really, really love birds.’ Vervolgens startte hij weer een fluitconcert.

2. Een enorm lange nagel aan de pink. Mooi is anders, maar wij zagen dat dit vooral zijn praktische redenen heeft. Ik noem neuspeuteren, oren schoonmaken, kip tussen je tanden vandaan pulken, etc.

3. Niet geheel onverwachts, maar de grootste hobby hier – en dus ook onder de mannen – is het zingen van Vietnamese liedjes tijdens een onvervalste karaoke. Ook vriendin M. en ik hebben onze gouden keeltjes meerdere keren gesmeerd. Zoals echte sterren betaamd werd dit keer op keer bezegeld met een hard applaus.

4. Het eten van botten. Je leest het goed. Die kun je blijkbaar eten en ze schijnen zelfs een heilzame werking te hebben. Eet je bijvoorbeeld bot van een been, dan is dit goed voor je benen. Rare jongens die Vietnamezen. Om maar niet te spreken van de andere eetgewoontes.

5. Vietnamese mannen zijn echte pussy’s. Zo begon Thien al te jammeren als ik hem raakte tijdens het old school spelletje waarbij je moet proberen op elkaars vingers te tikken. Ook veranderden de mannen in slechte verliezers bij het spelen van Ezelen (altijd leuk om te introduceren). En maar fanatiek zijn als ze wél winnen..

6. Sommige uiterlijke kenmerken zijn niet te begrijpen. De moedervlek waar een bos haar van een paar centimeter uitgroeit bijvoorbeeld. Andere uiterlijkheden kun je na een paar weken opeens wel begrijpen. Ken je het ouderwetse jaren ’90 naveltruitje nog? Oké, het is wellicht niet zoals wij hem kennen, maar wel met hetzelfde effect. Zelfs wij verlangen met het klamme weer nu soms terug naar dit afschrikwekkende modefenomeen.

7. Lachen om de eigen grappen, maar dat is gok ik een globaal mannending. Hier maak ik mezelf overigens ook nóóit schuldig aan. 😉

Al waren het een paar superdagen met fantastische mannen, wij slaan de Vietnamese mannen graag over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s