Duoblog: een beroep doen op zwijmelplicht

Als ik tegen de wind in door Amsterdam van werk naar huis trap op mijn zwarte stadsbolide, probeer ik steevast een glimp op te vangen van de robuuste mannen in de brandweerkazerne. Ik kan er niets aan doen Van Kats. Deze mannen trekken mijn aandacht. Zelfs als ze nonchalant met hun trainingsbroek en campingslippers in de zon zitten.

Nu heb ik ooit het geluk gehad dat ik een groot deel van de Amsterdamse brandweerkazernes al eens van binnen heb gezien. Iets met een zoektocht naar de chauffeur die mijn auto ooit heeft geknuffeld, van het kastje naar de muur worden gestuurd en mijn vrouwelijke charmes in de strijd gooien. Maar dat is een lang verhaal. Nu vraag ik me af, hebben jullie mannen ook zo’n fascinatie voor een bepaalde beroepsgroep?

Michel
Verpleegsters, stewardessen, leraressen; het zijn de antwoorden die je van een man verwacht. Menig kerel droomt van hun strakke jurkjes met een net iets te diep decolleté. Hoe deze blondines ons verzorgen en onderwijzen. Verwennen en beminnen. Prachtig, al die vrouwen. Die dromen zijn dan ook best fijn. Af en toe.

Maar toch, de realiteit bewijst maar al te vaak dat het slechts bij dromen blijft. Stewardessen dragen mantelpakken tot aan hun nek. In het ziekenhuis zie ik meer lange jassen dan me lief is. En in de les hield ik mijn concentratie eenvoudig bij de stof. Kortom: ik heb geleerd om vooral nuchter te blijven. En niet te veel te dromen. Het valt met die beroepen toch altijd tegen.

Ik bedoel, Lianne: heb jij echt wel eens zo’n brandweerman gezien? Je weet wel, zo eentje die jou met een ontbloot bovenlijf komt redden uit een penibele situatie? Nee toch? Of…?

Lianne
Ik schrik direct wakker uit mijn dagdroom door deze brute woorden. Wat ben je toch een spelbreker. Maar, eerlijk is eerlijk: je hebt een punt. De gemiddelde brandweerman is zo fantastisch niet. De goedgekaakte mannen met ontblote bovenlijven vol glimmende zweetpareltjes zijn ver te zoeken. Laatst nog was ik diep teleurgesteld toen ik op een festival verrast werd met een groep zeer onaantrekkelijke brandweermannen. Ze bestaan en wellicht is dit de keiharde realiteit.

Hoewel ik normaal steevast met beide voetjes op de grond sta, heb ik een zwak voor alles wat ge-uniformd is. Oké, bijna alles. Ik word niet wild van politieagenten, maar dat terzijde. Het is dat uniform. Dat uniform dat niet alleen in onze dromen, maar ook in real life woest aantrekkelijk is. Mannelijk vooral. Het dwingt verlangen af. Daarom heb ik toch met jullie mannen te doen. Hierbij wens ik dan ook speciaal voor jullie dat al die verpleegsters, stewardessen en leraressen in ieder geval een keer per jaar ‘gepornoficeerd’ door het leven gaan. Misschien moet dit een nationale feestdag worden. Idee?

Michel
Misschien ben ik dan een spelbreker, ik ben wel realistisch. Dat moet de man in mij zijn; nuchter en ongevoelig voor dergelijke sprookjesberoepen. Verpleegsters maken mensen beter. Stewardessen voorzien ons van een voedzame maaltijd. En leraressen leren ons alles over het leven. Dat is hun functie, dat is hun taak. Niks geen romantisch gedoe dus. En dat is zoals het hoort vind ik. Of niet?

De liefhebbende man in mij denkt nog eens na. Ergens knaagt er iets. Ik moet toegeven, dat realisme wat ik hier tentoonspreid is wel wat saai. Want ook mannen zoals ik dromen namelijk graag, al uiten we dat misschien niet zo snel. Laat staan dat we het opschrijven. Wat dat betreft vind ik jouw idee van een feestdag zo slecht nog niet. Eén dag in het jaar om dromen waar te maken. Eén dag waarop ik – en alle mannen met mij – dat brandweeruniform gewoon aantrekken. Als jij dan met je ‘sexy nurse’-pakje de vrouwen overtuigt, voorzie ik een dag in het teken van de zwijmelplicht. De zweetdruppeltjes en decolletés dromen we er dan zelf wel bij.

De duoblog is mede mogelijk gemaakt door Michel van Kats: tekstschrijver, blogger én een van mijn Twitter-vrienden. Ondertussen is dit de tweede blog in onze duoblogreeks. Nieuwsgierig naar nummer 1?

3 gedachtes over “Duoblog: een beroep doen op zwijmelplicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s