Proost

In de bunkers van het Scheepvaartmuseum is het een drukte van belang. Terwijl boven mij in een sprookjesachtige ruimte de vlinderdasjes en glitterjurken (wat nou crisis?) een poging tot dansen wagen op de beats van de DJ, zijn de toiletten in de bunkers afgeladen met vrouwen die nog voor 2013 proberen hun kapsel te redden.  

Zelf heb ik de hoop al opgegeven. Geef mijn haar een enkele druppel water en ik transformeer in een niet nader te beschrijven ontplofte pluizenbol. Met een beetje geluk krult het zo hard dat het net lijkt of het hoort, maar de regenbui op de fiets heeft ervoor gezorgd dat wel uit mijn hoofd kan zetten. Het is ponycrisis en ik accepteer het gelaten.

IMG_3180Op het vrouwentoilet is het acceptatieproces nog niet gestart. Ik ben omringd door een mix van gold diggers, plastic fantastic-vrouwen met van die lippen die je de hele tijd wilt imiteren (uiteraard begeleid door een sugar daddy), een enkele tokkie, wat hippe figuren, een handvol toeristen en niet te vergeten de Amsterdamse koude kak. Naast me staat er een die het poederen van haar neus wel heel letterlijk heeft genomen. Ik kijk toe hoe ze ongegeneerd iemand voor de enige spiegel in de ruimte wegduwt, overigens zonder dat ze het zelf door heeft. Ik moet toegeven, een enkele kleine spiegel in een vrouwentoilet is natuurlijk ook vragen om een bitch fight; het is ongetwijfeld door een man ontworpen.

Ik kijk naar de torenhoge hakken, de gepijnigde blikken in de ogen,  de uitgemergelde lichamen en de dikke lagen make-up. Als ik een glimp van mezelf in de spiegel opvang, heb ik er inderdaad wel eens minder verregend uitgezien. Maar wat dan nog? Ik huppel naar boven op mijn dansproof schoenen, waar buurman M. met nieuwe champagne klaar staat. Mijn leven is lang zo slecht nog niet. Daar proosten we op.

Happy new year!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s