Ongeleid projectiel

SportenMet de buikspieren nog op standje ‘vermoeid’ na een core training, sta ik alweer klaar voor de volgende les. Soms is een huppelklasje in de sportschool best wel eens lekker. Je hoort het, mijn leven is echt rock & roll. Vlak voor we beginnen, zie ik mensen opeens paniekerig om zich heen kijken. En dan zie ik haar. Het ongeleide projectiel van de sportschool.

Deze overenthousiaste huisvrouw met piekhaar heeft een groot talent om werkelijk alles tegenovergesteld te doen. Moet je naar links, gaat ze naar rechts. Moet je stil staan, gaat zij bewegen. Het is een algeheel bekend gegeven dat het een gevaar is om binnen de 15 meter van haar te staan. Dat er nog geen waarschuwingsbordjes hangen bij de deur, is me een raadsel. Het is slechts een kwestie van tijd voor er serieus gewonden vallen.

De onrust is dan ook groot als zij binnenkomt. Het strategische spel start meteen: survival of the fittest 2.0. De slimste schuifelen net naar een plek buiten de gevarenzone, maar dat is nog best lastig in een overvolle ruimte. Dit keer kan ik mezelf gelukkig prijzen. Als het namelijk lukt om op veilige afstand te blijven, is ze een waardevolle toevoeging van de avond. Ze schiet alle kanten op en raakt geregeld een van de anderen om vervolgens te gieren van het lachen. Dat vind ik dus mooi. Maling hebben aan je non-talent en toch maar mooi vol overgave mee doen.

Net als je denkt dat het niet grappiger kan, spreekt ze na afloop op luide toon de legendarische woorden: ‘Ik heb de pasjes echt bijna onder controle!’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s