Rebound

Nu de batterijen van mijn headphones het hebben opgegeven, zit er niets anders op dan muziekloos naar het pittoreske Amsterdam Noord te varen met de haren in de wind. Waar is het Duracell-konijn als je hem nodig hebt? Meh. Ik tune in op het gesprek naast me. Ik zit nu eenmaal in luistermodus. Een snelle scan: twee mannelijke studenten, mogelijk corps, max 23 jaar met waarschijnlijk veel praatjes om de onzekerheid te maskeren. Mijn aandacht trekken ze al snel, aangezien ze het over vrouwen hebben. Dat levert misschien wel mooie datingverhalen op of een nieuw inzicht in het mannelijk brein waar ik als vrouw uiteraard niets van begrijp. 

De langste van de twee strijkt zijn halflange haren achter zijn oren en wil duidelijk wat kwijt. Hij date twee meiden tegelijk en voelt zich het mannetje. Een van hen, ‘de lekkerste van de twee’, trekt vooral zijn aandacht. “We hebben het er maar gewoon over gehad, want ook zij date met nog iemand. Alleen wil ze niet daten met meerdere mannen tegelijk.”  Zijn vriend moet vooral niet denken dat hij daar een probleem mee heeft, want hij doet het zelf ook, maar al snel blijkt dat toch niet helemaal waar.

“..dus toen zei ze dat ze maar eerst voor die ander ging, maar ik vind dat echt helemaal geen probleem hoor. Nee echt niet,” zegt hij stellig tegen zijn zwijgzame vriend. “Weet je wat het is. Ik ken haar geschiedenis een beetje en ik wil dus echt geen rebound worden; ook al is ze dus echt wel lekker.” Zijn vriend schrikt wakker uit gedachten en kijkt vragend: “Een rebound? Wat is een rebound nou weer?”

Ik ben minimaal zo verbaasd als zijn vriend (KEN JE DAT NIET?), die het hem haarfijn uitlegt met een onvervalste Arnie-R in zijn uitspraak: “Een rebound is dat bijvoorbeeld een meisje net uit een relatie komt en zich een beetje ‘loooonely’ voelt. Dan zoekt ze gezelschap en dat moet zeker niet de liefde van haar leven zijn en toch gaat ze dan een soort van half iets met iemand beginnen. Dat heeft deze dus ook en ik wil dus niet haar rebound zijn, want dan heb je gewoon een kutrelatie.” Zijn vriend klinkt als een holle echoput: “Kutrelatie, dus..”.

Terwijl de een door blijft ratelen over het meisje, zie ik de ander gepijnigd kijken. Dat was het dus al die keren. Hij was gewoon de rebound. Net voor de pont het land bereikt, hoor ik de opschepper nog een trap na geven: “Dat was bij jou en Natas toch ook zo?”. De blik van de jongen kruist de mijne. Hij weet wat ik denk. Hij is gebruikt en het is nog vers. Van deze mannen leer ik niets.

Het liefst wil ik hem een aai over zijn bol geven en zijn hoofd op mijn schouders leggen. Komt wel goed schatje.

storm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s