A trip down memory lane

Het is ruim drie jaar geleden dat ik besloot om de stoute schoenen aan te trekken. Mijn woorden en zinnen, die ik altijd lekker veilig voor mezelf hield, kregen een eigen plek; een openbare plek in de vorm van een blog. Opeens stond hij online met de bedoeling verhalen te delen. Dat is wat ik deed en nog steeds doe, al moet ik toegeven dat er tijdens waren dat ik vaker op de publish button klikte. Soms is het een gebrek aan tijd, soms schrijf ik dingen die ik gewoon lekker voor mezelf hou (ja.. die zou je maar wat graag willen lezen hè?), soms vind ik het gewoon niet goed genoeg en vaker dan me lief is, heb ik een writers block. Ja, ook ik heb daar last van.

Vorige week keek ik eens goed naar wat ik heb opgebouwd. Wat ik zag was een berg herinneringen, maar ook zag ik dat ik al drie jaar werkelijk niets meer aan het design had gedaan. Het resultaat? Een blog die het net niet meer is. Het heeft al eens eerder op mijn to do list gestaan, maar het is er nu echt van gekomen. Een nieuw design en hopelijk daarmee ook weer extra schrijfenergie en inspiratie.

Ik begon ooit met schrijven voor mezelf, omdat ik het heerlijk vind, maar in de loop der jaren ben ik ook voor jullie gaan schrijven. Natuurlijk schrijf ik nog steeds omdat ik er energie van krijg en om herinneringen vast te leggen.  Maar… er is opeens die vaste club met bekende en onbekende lezers, er zijn positieve reacties en vragen wanneer ik nu eindelijk weer wat online zet, en ja, dat motiveert wel moet ik toegeven. Tijdens de redesign las ik veel verhalen terug en dat werd een onvervalst trip down memory lane. Veel verhalen weet ik nog, maar anderen kon ik me amper meer herinneren en leverden veel ‘oja-momenten’ op en heel veel big smiles op mijn gezicht. Hoog tijd om de tien meest bekeken blogs ooit op een rijtje te zetten:

 1. De doorbitch van Berghain – Over clubbing in Berlijn, de engste doorbitch ter wereld en dubieuze afwerkruimtes.
 2. Wat een kutshow – Pingpongen in Bangkok, een must als je in Thailand bent.
 3. Operatie spin – De grootste paniekaanval ooit in mijn leven gehad en de grootste heldendaad van vriendin M. Spinnen in Thailand.
 4. De treinromein – Een historisch mooie ontmoeting in de trein met onverwacht einde.
 5. Geniet maar drink met Maarten – Saunaperikelen
 6. Proost – De allereerste blog van 2013. Het is feest. Mijn leven is zo slecht nog niet.
 7. Survivor women part II – Survival in de jungle van Laos met een fantastisch reisgezelschap. ❤
 8. Bonuskaart of Airmiles? – Een supermarktsysteem voor mannen. Het lijkt me nog steeds wel wat.
 9. Monniken voeren – Oranje gewaden, voederbakjes en dikke ogen van de slaap in Luang Prabang (Laos).
 10. Amateurpsychologie – Ivana Humpalot, paarden, kubussen en een allesverwoestende storm.

Fijn dat je af en toe komt spieken op mijn blog – much appreciated! – en ik beloof echt mijn best te doen wat vaker te publiceren. Er moet me nog een ding van het hart: jullie zijn de beste! Geniet van de feestdagen!

IMG_5095

2 gedachtes over “A trip down memory lane

 1. Patrick Sapthu zegt:

  Hoi Lianne, ik lees altijd graag je verhalen lezen en ben fan van je!! Voor mij is die ‘sauna battle’ nog steeds hilarisch maar ook zo herkenbaar. Fijne dagen en hoop in 2014 nog veel meer fantastische verhalen van je te mogen lezen. Groetjes Patrick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s