Links, links, rechts… LINKS!

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik niet meer over mijn wilde, woeste (*kuch*) vrijgezellenleven blog. De meeste vrienden zijn namelijk gesetteld en hebben zich volledig overgegeven aan de nesteldrang. Elkaar eeuwige trouw beloven, lijkt weer helemaal terug van weggeweest en mijn timeline wordt overspoeld met babyfoto’s. Een enkeling durft het zelfs aan om het eigen hoofd plaats te laten maken voor zijn/haar baby en deze te laten ‘shinen’  op een profielfoto (waarom mensen, waarom?). Kortom, alle ogen zijn op mij gericht en men teert op mijn verhalen.  Ik doe mijn best, heus.
Bloggen over mijn datingavonturen, is inderdaad niet iets wat ik vaak doe.  Niet dat ik ze niet vereeuwig op papier, want veel verhalen zijn absoluut de moeite waard om op te schrijven, maar ik hou ze lekker voor mezelf. Vaak vind ik het niet fair ten opzichte van de man in kwestie of is het gewoon net even wat te persoonlijk. Nu zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen die de regel bevestigen; vaak als het gaat om een date-experiment. Zo schreef ik ooit over mijn speeddate-ervaring met de pannenkoek (OMG!) en ging ik laatst een nieuw experiment aan. Dus op veler verzoek (vooruit): mijn Tinder-avontuur.
Voor de niet-vrijgezellen hier die onder een steen hebben gelegen en Tinder niet kennen, een kleine introductie. Met deze dating-app kun je elkaar keuren op basis van foto’s. Een uiterst verslavende hersenloze activiteit: naar links swipen is NOT, naar rechts is HOT en bij een match kun je met elkaar chatten. Zo simpel is het. Laten we het erop houden dat het niet een al te serieuze aangelegenheid is, wat me dan wel weer bevalt. Ik swipe de mannen alle kanten op. Vaak wordt er met matches helemaal niet gechat of gaat het nergens over. Maar opeens was daar wel een interessante match die voorstelde om te daten. Gloep.
Tinderdaten. Ik was er niet van uitgegaan dat ik via Tinder ook daadwerkelijk zou daten. Maar goed, ik zat enigszins in date-modus, dus misschien moet ik dan ook maar doorpakken. De laatste date was ook onverwacht leuk – al was het geen blijvertje – dus waarom niet? Zoveel hadden we niet gepraat, maar ik schatte zo in dat ik met de heer in kwestie prima een leuke avond kon hebben en hij stelde ook nog eens een leuke date voor.
Zo zat ik een paar dagen later op de fiets naar de stad. We hadden afgesproken in het centrum. Ik was vroeg door de pont en hij was wat laat. Geen handige combi. Anyway, hij had onderweg nog biertjes gehaald en bleek goed voorbereid, dus dat maakte een hoop goed. Ik zag iemand zijn fiets op slot zetten en naar me toe komen lopen. Dat moet hem zijn, maar wat er nu op me afkwam, leek wel een heel klein manspersoon. Al die tijd was er nog een sprankje hoop dat met elke stap die hij zette, hij zo’n tien centimeter zou groeien. We weten natuurlijk allemaal dat dat niet kan en ik naar beneden moest turen als ik met hem sprak. Hij oogde lang en een stuk stoerder op de foto’s, maar die waren vanuit een gunstige hoek genomen.
Ik weet niet hoe dat met mannen werkt, aangezien nooit iemand mij de gebruiksaanwijzing heeft laten lezen, maar als vrouw weet je meestal binnen drie seconden of de man in kwestie interessant is of niet. Alle alarmbellen gingen dan ook af in mijn hoofd en ik had lichtelijk spijt dat ik niet gewoon een snel drankje was gaan drinken. Al met al moest hij hard om mijn grappen lachen en werd het nog best een gezellige avond. Neemt niet weg dat wij alles behalve een match waren en ik opgelucht op de fiets naar huis zat omdat hij geen onhandige poging deed om in actie te komen of een vervolgdate ter sprake bracht.
Het kon niet anders dat hij ook wel merkte dat dit geen match made in heaven was. Ik was echter nog niet thuis of mijn telefoon ging alweer. De man in kwestie via Whatsapp. ‘Was wel heel erg gezellig net hè?’ Damn. Toch niet duidelijk genoeg geweest. Vanuit mijn bed stuurde ik vakkundig nog wat terug om de verwachtingen te managen. In mijn hoofd swipte ik hem genadeloos naar links. Next!
 vuur

4 gedachtes over “Links, links, rechts… LINKS!

  1. Paul zegt:

    Tja, internetdaten. Het is heel laagdrempelig maar het een-op-een afspreken is toch ingewikkeld als het niet klikt. Wat aan dat betreft vond ik een spontane ontmoeting in de kroeg altijd makkelijker. Klikt het niet dan vlucht je gewoon in een gesprek met iemand anders.

    • liannevanvliet zegt:

      Eens. Helemaal eens. Maar dat heb je ook als je na die ontmoeting in de kroeg overenthousiast afspreekt om te daten en het hem dan toch ook echt niet is. Been there done that 😉 Het blijft ingewikkeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s