75 dagen en 22 uur

Het ging niet meer uit mijn hoofd. Ik moest weer reizen. Niet drie weken vakantie, maar een écht goede reis maken. Terug naar Zuid-Amerika waar ik jaren terug voor eeuwig verliefd werd op het vrije leven. Dromen transformeerden in voorzichtige plannen die me nooit meer los lieten. Ik schetste een actieplan voor mijn werk en maakte een case. Maanden gingen voorbij zonder uitsluitsel en ik begon na te denken over een plan b. Zal ik dan toch mijn baan moeten opzeggen? Toen uit het niets kwam het verlossende woord. 

Ik kan weg. Acht weken lang op reis met mijn rugzak. Onbetaald verlof opnemen bleek niet mogelijk, maar met twee jaar vakantiedagen sparen en toestemming om deze creatief in te zetten, kom ik een eind. Zo’n tijd niet op reis is best heftig kan ik inmiddels vertellen. Nu is een zomer in Amsterdam natuurlijk verre van een straf, maar ik struikel regelmatig over mijn wallen en ik ben in de laatste pittige maanden beland. Status ‘Li-rent-keihard-door’ blijft voorlopig ongewijzigd.

Voor het eerst alleen op reis. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik kijk er echt naar uit om eens volledig op mezelf aangewezen te zijn. Terwijl ik plannen in mijn eentje maakte, kwam er een paar maanden geleden opeens een reisgenoot uit onverwachte hoek bij. Na mijn start in Bolivia en Peru komt zuslief naar Ecuador gevlogen en reizen we door naar Colombia. Van Vliet in het kwadraat. Hoe tof is dat!?

Na een maandje vliegt ze terug en ga ik nog even een weeklang in horizontale positie doorbrengen op Curaçao. Ik gok zomaar dat ik na 7 weken actief reizen wel toe ben aan zon, cocktails, dansjes, zon en ontspanning. Mogelijk sluiten er nog een of meer vrienden aan, dus dan is het feest helemaal compleet.

September is al halverwege. Mijn huis is verhuurd, de Inca Trail is geboekt y yo estudio Español. De voorbereiding is gestart.

Nog 75 dagen en 22 uur tot mijn vliegtuig vertrekt.

polaroid reis

2 gedachtes over “75 dagen en 22 uur

  1. ienke zegt:

    Hé Lianne! wat super!!! Ik heb ook de reisgids naar Bolivia naast m’n bed liggen want wil (moet 😉 ook weer weg … wilde eerst in december gaan maar dat schijnt toch wel errug nat te zijn, dus nu twijfel twijfel moet ik het dan toch uitschuiven naar volgende zomer??? In ieder geval ga ik ook weer alleen op pad … zoals het er naar uitziet althans 😉
    Veel lol met aftellen!! 75 dagen … go for it!!
    Doeg uit Montpellier!

    Ienke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s