Tussen falen en awesomeness

Als ik iets vreselijk vind, is het wel gemiddeld zijn. Laat mij en mijn perfectionisme maar lekker ergens in uitblinken en groots de awesomeness vieren. Sterker nog, ik faal nog liever keihard zodat ik kans op herhaling minimaliseer, dan dat ik onopvallend het middenveld bespeel. awesomeness Ik geloof dat ik inmiddels toch wel heb ingezien dat ik gewoon een ouderwetsche laatbloeier ben. Ooit vond ik die middenmoot het veiligste wat er was. Ik was niet heel goed of heel slecht in leren, was niet heel rustig of extreem druk, koos vaak voor de veiligste optie en fietste onopvallend door mijn schooltijd heen. Het enige waar je mijn ware aard terug zag, was in de sport. Ik speelde fanatiek volleybal – tot grote vreugde van de gymleraren – en ook andere sporten lagen me goed. Ok, alleen turnen was wel een dingetje, maar dat vind ik ook de grootste onzin die er is. In het druk-bezig-zijn-met-laat-bloeien is dat veranderd. Die continue prestatiedrang buiten beschouwing gelaten (dat is volgens mij een generatiedingetje), bevalt het me prima om te leven in die uitersten van falen en glansrijk slagen. Totdat ik opeens – ok, wellicht niet opeens, want ik had me er al 29 jaar op kunnen voorbereiden – dertig werd vorig jaar. Dan zit je dus zonder dat je er om vraagt in die onhandige tussenfase. Het kan aan mij liggen, maar ik word opvallend vaak de ene dag aangesproken als meisje en de andere als mevrouw. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik heus wel heel gelukkig ben als ik bij het kopen van een fles wijn om mijn ID wordt gevraagd, maar zakelijk heb ik toch liever dat iemand me als die serieuze mevrouw ziet. Kan iemand mij de spelregels even uitleggen of gewoon een goed tussenwoord verzinnen? Gelukkig heb ik straks de kans om tussen de jeugdige en rimpelloze backpackers in Zuid-Amerika weer lekker uit dat vreselijke midden te klimmen. Gelukkig weet deze granny (yep) inmiddels dat wijsheid met de jaren komt, althans dat schijnt. Ik speel straks dus gewoon lekker mijn forever-28-kaart.

Een gedachte over “Tussen falen en awesomeness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s