Brute overval

Na wederom een slopende werkweek lig ik in comateuze toestand in bed. Diep in slaap. Het is zaterdagochtend en vermoedelijk droom ik over huppelende eenhoorns of woest aantrekkelijke mannen die me over hun schouder gooien en naar hun man cave slepen. Bons. Bons. Bons. Het wordt steeds indringender. Ik draai me om en mompel wat over het buurjongetje dat vermoedelijk mijn deur weer als muziekinstrument gebruikt. Bons. Bons. Bons. Bons. Bons. Het houdt niet op. Dan gaat mijn bel, althans zo lijkt het. Bons. Bons. Bons. Bons. Luid geschreeuw van een diepe mannenstem: ‘LIANNE! DOE OPEN! LIANNE!’ Bons. Bons. Bons.

Ik zit recht overeind in bed, volledig in paniek. Er is iets aan de hand, hoe dan ook iets verschrikkelijks. Mijn hartslag schiet omhoog en de adrenaline giert door mijn lijf. Brand? Is er brand? Mijn huis? Dat van de buren? Ik sprint naar beneden maar besef me dat ik onmogelijk zo de deur kan openen. Ik doe mijn bril op, gris een ochtendjas van een haakje en race werkelijk de trap af. Ik ruik niets. Dat kan toch geen brand zijn? Oh nee, er is toch niemand dood? Ik ben het besef van tijd totaal kwijt. Hoe lang heb ik liggen slapen? Hoe laat is het? Het gebons wordt heviger. Er lijken meer mensen te zijn. ‘DOE NOU OPEN!!’ Bons. Bons. Bons.

Het kan niet anders. Ik droom nog en ben in een nachtmerrie beland. Waarom word ik nou niet wakker? BONS, BONS. ‘Ja, ja, wacht even, wacht even!’, hoor ik mezelf nog zeggen. Ik trek de deur open, mijn ogen nog maar half open en schrik me kapot. Er staat een hele groep voor de deur, maar niet de buren die ik had verwacht. Nee, het zijn mijn vrienden. What the fuck. Waar is de brand? Wat is er aan de hand? Heb ik iets gemist? Ik ben in staat van totale verwarring. Ze schreeuwen iets dat ik moet opschieten en willen duidelijk naar binnen.

Er worden een paar telefoons in mijn gezicht geduwd die alles vastleggen. Nee. Nee. Wat is dit? Ik voel me net een popster die belaagd wordt door de paparazzi in de vroege ochtend. ‘Je hebt een kwartier om je klaar te maken. Douchen. NU!’, wordt er geroepen. Mijn hersens zijn nog niet geactiveerd, dus ik blijf maar roepen dat ik totaal niet begrijp wat er aan de hand is. ‘Li, douchen nu!! Dit is je vrijgezellen, dus opschieten, we moeten zo weg’. Ik trek de deur van de badkamer achter me dicht en probeer te verwerken wat er gebeurt. Ergens tussen slapen en wakker worden, dringt door wie er in nu in mijn huis zitten en dat er er blijkbaar een verrassing is georganiseerd.

autoIk weet nog net mijn lenzen in mijn ogen te doen en mijn mascara niet midden in mijn hoog te prikken. Voor ik het weet zit ik in de auto met bestemming onbekend. Een verrassing in het kader van je vrienden trouwen en/of baren aan de lopende band kinderen en jij gaat op reis’. Als klap op de vuurpijl kreeg ik van de week ook nog eens te horen dat ik blijkbaar volgend jaar ga trouwen. Man is nog onbekend, maar de locatie is al in optie genomen. Betere munitie konden de liefste vrienden ter wereld niet hebben. Zo lig je in bed en zo sta je opeens op een soort vrijgezellenfeest.

ik ga trouwen

Van escape room – tip van de dag! – waarbij je binnen een uur moet proberen een code te kraken en uit een kamer te breken, tot lieve cadeautjes, drankjes, hapjes en veel gezelligheid. Hoe f*cking cool is dit? Ik wist natuurlijk al dat ik de leukste vrienden van de aardkloot heb, maar deze actie komt in toppositie binnen in de lijst ‘allerliefste dingen die iemand ooit voor me heeft gedaan’.

Ik leef na de brute verstoring van mijn nachtrust minimaal drie jaar korter, maar heb er wel een groot hoogtepunt bij waar ik straks in Zuid-Amerika nog veel aan ga denken. Als ik mensen maar een klein portie van mijn vrienden kan geven, weet ik zeker dat hun leven er gigantisch op vooruit gaat. Hierbij dan ook een enorme shout out naar al mijn lieve vrienden en in het bijzonder voor Lesley, Evelien, Kitty, Nilco, Dilip, Marjolein, Annemiek en Dennis die me gister echt een topdag hebben bezorgd.

I am a lucky girl.

friends

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s