Inca Trail: it’s not a competition, but I’m winning

Al maanden geleden boekte ik geheel tegen mijn normale reisgedrag in de Inca Trail in Peru. Er mogen maar maximaal 500 mensen tegelijk deze vierdaagse trekking naar Machu Picchu doen en laat dat nou net een van de dingen zijn die op mijn lange reisverlanglijst staat. Tóch maar vastleggen dus.

imageDe maanden vliegen voorbij en voor ik het weet, ben ik in Peru en loop ik samen met heel wat andere hikers een van de beroemdste trails ter wereld. De hoeveelheid hikeschoenen, afritsbroeken (de horror) en windjacks in Cusco hebben me enigszins doen inzien dat ik misschien toch maar iets aan voorbereidingen moet treffen. Een jas is in het regenseizoen en met de kou in de bergen geheel geen overbodige luxe.

image

Vier dagen zwoegen, opstaan op onmogelijke tijdstippen (met als dieptepunt 3.15u de laatste dag), veel incaruïnes, voedzame maaltijden, na het eten naar bed en ontelbaar veel trappen op- en aflopen. Wat een ervaring!

image

Mijn enige angst? Hoogteziekte. Ik ben als de dood voor een herhaling van mijn India-avontuur. In de Himalaya sliep ik immers dagenlang niet, had ik een hoofdpijn die je je ergste vijand niet toewenst en was ik kotsmisselijk en zwak. Nu ben ik beter voorbereid. Niet alleen begon ik in lager gebied van Bolivia, maar ben ik langzaam tot grote hoogtes gestegen.
image Dag twee is de zwaarste dag. Twaalf kilometer lang stijl omhoog naar de Dead Woman’s Pass op 4200m. Ik voel me fit. Enorm fit zelfs. Terwijl iedereen om me heen puft, steunt en rust, buffel ik door naar de top. Met de twee fitste mannen van de groep loop ik mee omhoog. Om het klimritme niet te verliezen, dreunt The Prodigy door mijn oordoppen. Hulde. imageOndertussen denk ik aan die verdomde burpees en jumping lunges die ik normaal vervloek. Nu juich ik ze toe, want onder andere dankzij die draken heb ik energie om door te gaan. In mijn tas zitten nog altijd de cocabladeren en diamox die me moesten helpen in geval van nood. Daar zitten ze nog steeds; onaangebroken.

image

Ik versus hoogteziekte en de Andes? The Inca Trail is not a competion, but I’m definitely winning!

image

Ga je naar Peru of ben je in de buurt? Ga deze fantastische hike doen. Reserveer op tijd je plaats, zeker als je in het hoogseizoen reist. Er zijn veel aanbieders aanbieders, maar lang niet allemaal even goed. Ik raad iedereen Peru Treks aan! Goede guides & gear, geweldig eten, een topservice en zeker niet de duurste. 

Een gedachte over “Inca Trail: it’s not a competition, but I’m winning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s