Happy new year in Medellin

Oud en nieuw vieren we in Medellin; de stad van de trotse Paisa’s die nog niet zo lang geleden zeer onveilig was. Escobar is hier zeker niet vergeten, maar ze kijken hier liever vooruit en zitten vol initiatieven. Me gusta! Oudjaarsavond is echter gevuld met traditie. Iedereen zit thuis met familie en gaat pas zeer laat de club in. Daarom vieren wij feest met heel backpackend Medellin in El Poblado.

We vermaken ons met de lokale rum in een hostelbar, nemen nog een kijkje op het centrale plein rond middernacht en belanden uiteindelijk in de club om te dansen. De club komt echter niet helemaal tot leven dus besluiten we nog eeeeeen biertje te doen op het terras van ons hostel. Tja, dat ene biertje werden er dus een paar meer.

We begonnen op het terras met de eigenaar, maar al snel trekken we andere gasten. Een daarvan: een oude snoeperd uit Florida. Medellin is namelijk ook de stad van de knappe vrouwen en hoogst aantrekkelijke mannen (oelalaaa). Er zijn hier dan ook genoeg pensionada’s – voornamelijk uit Canada en de US – die hier een meisje zoeken.

Zo ook opa. Hij raakt niet uitgesproken over zijn ‘true love’. Een jong meisje uit Medellin die hij nu al twee weken kent. Om zijn liefde te vieren heeft hij haar al een gouden ketting gegeven en wil hij nu verhuizen naar Colombia; zijn dementerende vrouw in het bejaardentehuis achterlatend. “Gisteravond wilde een tweeling nog met me mee naar huis, maar ik dacht alleen maar aan haar. Dit is ECHTE liefde hoor.”

Hij ratelt maar door en we komen niet van hem af. Zo te horen is de liefde eenzijdig, maar nee volgens de beste man zijn wij vrouwen too damn emotional. Dat is toch wel de verklaring dat ze oud en nieuw niet samen vieren, terwijl zij hem eigenlijk gewoon niet wilt zien. Hij gaat maar door over de kinderen van de vrouw die ook beamen dat het ware liefde is.

De rum en biertjes brengen me op een briljant idee: “You should get into that taxi over there and visit her right now. Women looooove surprises!” Hij lijkt content met mijn suggestie, maar durft niet. Te bang voor een afwijzing. Daar gaat onze escapemogelijkheid. Gelukkig valt hij al snel in slaap als we hem vijf minuten negeren zodat we met leukere mensen kunnen socializen.

Een paar dagen later vertrekken we uit Medellin. Vlak voor we uitchecken, duikt opa opeens weer op. “HEY, listen! She doesn’t want to see me anymore. I don’t understand!! You women are TOO damn emotional”, schreeuwt hij beschuldigend. We grinniken en stappen in de taxi. We zien opa met zijn gebroken hart ons verdwaasd nakijken.

2 gedachtes over “Happy new year in Medellin

  1. Anoniem zegt:

    heerlijke verhalen allemaal Lianne! nog heel veel plezier. Ik heb net een week all-inclusive geboekt aan de rode zee in februari met mijn mannen. dat is wel een verschil met jouw reis 🙂 maar, the inca trail heb ik al jaren geleden afgetikt. Ik heb nog nooit all-inclusive gedaan. maak me daar wel weer zorgen over. maar ik heb een uitweg: ik ga met de kleine mannen scubadiving. doen we toch nog iets avontuurlijks.
    Cindy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s