Familiedag in Medellin

Nieuwjaarsdag. Zoals het hoort, voel ik me niet al te fit vandaag. We moeten maar niet te veel ondernemen en ik vermoed een dag waarbij we van terras naar terras slenteren. We hebben maar een ding dat op het programma staat: de metro cable nemen een van de bergen op naar Santa Domingo voor een fantastisch uitzicht over Medellin. 

In ons ‘karretje’ ontmoeten we de familie Vargas Herrera. Papa ‘El Patron’, mama Gloria, en de twee nieuwsgierige tieners Sebastian en Yessenia. We raken in gesprek – hulde aan de Spaanse lessen en aan het geduld van de familie – en voor we het weten, worden de eerste facetimegesprekken gevoerd waarbij we natuurlijk even moeten zwaaien naar de rest van de familie en voltallige vriendenkring.

Eenmaal boven nodigen ze ons uit om met hen het natuurgebied te verkennen voor een onvervalste nieuwjaarswandeling. Het is zo gezellig en ze kijken zo hoopvol dat we besluiten mee te gaan. El Patron natuurlijk voorop, want zo hoort dat in de familie. Dat hij de weg ook niet weet, hindert niet.

De gepensioneerde politieman wijst ons op de bloemetjes en de bijtjes. Ik krijg direct flashbacks naar mijn jeugd. Big time birdwatching! Het is een echte gentleman die enorm zijn best doet om het ons naar ons zin te maken en zoveel mogelijk te vertellen over zijn land. We lopen naar een mooie rivier en proberen zo goed mogelijk al hun vragen te beantwoorden.

Het is zo fijn om weer onder de leuke, warme Colombianen te zijn na het nare voorval aan het begin van onze reis hier (jullie zijn vast nieuwsgierig, maar dit verhaal volgt later.. geduld, geduld). De familie is extreem dankbaar en lief. Voor een middag zijn we onderdeel van hun familievakantie.

Als we ze na afloop willen bedanken met een bak vers fruit voor iedereen, willen ze het in eerste instantie niet aannemen, maar na aandringen staan ze even later glunderend naast ons te eten. Uiteraard moeten we weer met ze op de foto in alle mogelijke familiesettings.IMG_0236

We wisselen mailadressen uit en zijn direct uitgenodigd om eens bij ze op bezoek te komen. Het afscheid gaat gepaard met een dikke knuffel en intens gelukkig zwaaien ze nog een laatste keer. Deze brakke dag werd een dag vol nieuwe energie die ik niet snel vergeet. Leve de Colombianen!

Een gedachte over “Familiedag in Medellin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s