De hemelvaart – Faro Portugal

Een paar maanden geleden ontstond het idee om in mei een paar dagen naar de zon te gaan met vrienden. Het werd het zuiden van Portugal. Faro om precies te zijn. Niet te verwarren met farao. Je zult niet de eerste zijn die deze verspreking maakt. Maar goed, ik dwaal af. Al snel zat ik te speuren op Airbnb op zoek naar een nieuwe verborgen schat. Binnen no-time was het raak. Daar stond hij te shinen op mijn scherm: de villa van onze dromen also known as ‘De Hemel’. Oftewel, de perfecte inhaker voor het hemelvaartweekend.

IMG_0053Ondanks de lovende recensies, leek het aanbod te mooi om waar te zijn. Zul je net zien dat dat addertje niet onder het gras, maar letterlijk in mijn bed ligt. Niets bleek minder waar. Host J. neemt zijn rol als gastheer zeer serieus en kwam ons na middernacht van het vliegveld halen (‘Le-ann… is that really you?’). Onderweg naar het huis praat hij aan een stuk door terwijl hij de levensgevaarlijke gemiddelde snelheid van 12 kilometer per uur rijdt. Je zou denken dat de beste man inmiddels wel naar bed wil, maar de rit kan hem niet lang genoeg duren.

In mijn gedachten probeer ik zijn voet te dwingen om het gaspedaal dieper in te drukken. Ik faalde glansrijk, maar ben nu wel volledig op de hoogte van alle restaurants, roundabouts, prijzen, benzinepompen en supermarkten. We knikken braaf, stellen beleefd wat vragen en hummen gepast mee. Hij zou ons het liefst de komende dagen mee op pad nemen om alle uithoeken van de Algarve te laten zien.

We rijden eerst nog een extra rondje om het huis om de wijk te leren kennen. Essentieel volgens host J. om niet te verdwalen. Dat lijkt me redelijk knap in dit kleine stukje, maar bij het eerste aanblik van het huis maakt het ons allemaal niets meer uit. Beter dan op de foto’s! Een helverlicht zwembad ligt op ons te wachten, een dakterras waar je u tegen zegt en als klap op de vuurpijl een ontbijtje geregeld door J., want ‘we zullen wel honger hebben’.

Hij heeft aan alles gedacht. Vers fruit uit eigen tuin, een compleet folderrek met alle activiteiten in de buurt en hij geeft zijn overduidelijk favoriete demonstratie van de werking van de tv. Niet dat we daar ook maar een seconde naar zouden kijken, maar hij heeft hem ingesteld op een Nederlandse zender. Heel veel hartjes voor deze host.

IMG_2467Wij kunnen niet wachten om de fles port open te trekken die we op de luchthaven hebben gekocht om onze eerste avond te vieren om vervolgens ons bed in te duiken. Host J. praat echter maar door. Ik moet mijn lachen inhouden. Om het vol te houden, herhaal ik een mantra in mijn hoofd: niet naar vriend L. kijken, niet naar vriend L. kijken, niet naar vriend L. kijken. Dan doe ik het toch. Een grote grijns verschijnt op mijn gezicht, maar ik weet mijn gebulder in te houden.

Host J. slaat zonder dat hij het door heeft de spijker op de kop: ‘Mijn vrouw vindt dat ik teveel praat en dat ik de gasten verveel, dus laat ik jullie alleen. HEB IK TROUWENS AL VERTELD DAT…?’

Zonder dollen, dit is een van de parels van Airbnb. Ja, de host is overenthousiast, maar op een goede manier. Dit is een van de plekken die je echt wilt boeken als je zin hebt in een paar dagen Portugal. Gratis tip van Li dus! IMG_2508

Een gedachte over “De hemelvaart – Faro Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s