Lagos: laid back en funky backpackersparadijs

Het Portugese Lagos bewijst dat je echt niet urenlang in het vliegtuig hoeft te zitten naar dat ene nog relatief onontdekte land – met alle vluchtontberingen van dien – en een volgepropte backpack om verrassend mooie plekken te ontdekken. Wellicht lag het aan het totale gebrek aan voorbereiding of aan het relatief hoge gehalte grijze duifjes en rugzakjesmensen in Faro en directe omgeving, maar we waren totaal verrast door deze hippe en levendige kustplaats in Portugal.

IMG_2410Ik heb mezelf in de loop der jaren aangeleerd dat ik niet lang meer rustig op een plek kan blijven. Zelfs als deze plek een prachtig huis met dito zwembad en een goed boek is. Alles in mij begint te jeuken als ik het gevoel heb dat er mooie dingen te zien zijn. Vanaf ons Airbnb-paleis pakten we daarom de auto om de omgeving te verkennen. Vriend N. riep iets over Lagos, maar wist eigenlijk niets meer te melden dan: ‘schijnt volgens Tripadvisor mooi te zijn’. Ik vond het allang best. Zo makkelijk gaat dat als ik aan het reizen ben.

IMG_0100
Nou bereid ik me niet altijd intensief voor, maar als ik op de dag zelf nog niet weet waar ik eigenlijk heen ga, is dat in mijn geval  bijzonder te noemen. Eigenlijk wist niemand het, maar een kleine road trip door de Algarve leek ons wel geslaagd. Muziekje aan, slechte karaoke-acts in de auto en nog slechtere grappen maken. Bij binnenkomst ziet het plaatsje er al wel gezellig uit. Vissers, strand, een haven… en veel bootjes die klaarliggen om toeristen naar de grotten te brengen (zelf kajakken kan overigens ook).

Halong Bay van Portugal
Nietsvermoedend stapten we in een boot om tot de conclusie te komen dat dit wel echt de Halong Bay (ja, die uit Vietnam) in het klein van Portugal moet zijn. Bijzondere grotten die alleen via het water te bereiken zijn, grote rotsen, helderblauw water, prachtige vissen… een must seeIMG_0124

Funky streetart
In het stadje zelf lopen verdacht veel backpackers in het wild. Lagos staat vast in de Lonely Planet als topattractie in Portugal. Het plekje heeft dan ook veel te bieden. Ik heb volop hostels gespot, hoogstpersoonlijk laid back terrasjes en restaurants getest en ongelooflijk veel street art gezien. Daar scoor je bij mij dus hele dikke punten mee. Tegelijkertijd voelt het plaatsje wel echt Portugal.

IMG_2409

Tip: The Garden
Toen we ook nog eens de ultieme chillplek vonden na een dag op het water en door de stad, kon Lagos helemaal niet meer stuk. The Garden is, niet geheel verrassend, enorme grote tuin waar je je echt even in een andere wereld waant. Niets hoeft, alles kan en mag, de bubbels smaakten heerlijk en het eten is meer dan prima. Bovendien was dit de lekkerste slaapplek die we in Portugal hebben gehad.. de bankjes liggen meesterlijk!

Een gedachte over “Lagos: laid back en funky backpackersparadijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s