Een weekend naar… Geen. Idee.

Tussen de lange lijst droombestemmingen op mijn bucketlist, staat al jaren destination unknown in alle mogelijk varianten. Het lot laten beslissen, spontaan naar Schiphol gaan om te kijken welk vliegtuig nog niet vol zit, een wereldkaart op een dartbord prikken en dan de pijl laten bepalen – note to self: eerst leren darten, anders wordt het een enkeltje naar de ruimte – of iets boeken en dan totaal niet weten waar je heen gaat. Dit najaar gaat het er van komen. Een weekend naar… Geen. Idee.

Een tijd geleden kwam ik het briljante initiatief srprs.me tegen (nee, dit is geen gesponsord verhaal, maar ik vind het echt een goed idee). Srprs Me is boeken zonder te weten waar je heen gaat. Gelijk startte ik mijn lobby bij de vrienden, want dit moet ik een keer doen en het geplande weekend in oktober leek me een geschikt moment. Het liep iets anders, maar zeker niet minder geslaagd, want ik ben gezegend met reislustige vrienden die het leuk vinden om zo’n trip zelf te organiseren. Vrienden L. en N. nemen hun taak serieus en hebben een lang weekend geboekt voor vijf vrienden (“Mag ik twee reisbureaupakken? Laat het doek maar zakken!”).

In dit soort gevallen komt de ware Sherlock Li naar boven. Ik kan het niet helpen, maar zodra ik weet dat er een geheim is, rust ik niet voor ik weet wat het is. Het is een sport en ik ben bloedfanatiek. Of het nou gaat om het jaarlijkse teamuitje op werk, waarbij we alles op alles zetten om te achterhalen wat we gaan doen – geloof me, er zijn al veel creatieve ideeën geweest om dit succesvol te achterhalen – OF in dit geval om een geheim weekend weg. Ik moet het weten, al wil ik het eigenlijk niet weten, maar het moet. Het spel is veel te leuk, dus let the game begin.

Ik staar me al een week blind op de eerste hint. TOMx2. Voor wie de organisatoren een beetje kennen, is het geen geheim dat dit gehaaide personen zijn. Hints zijn zorgvuldig doordacht en liggen niet voor de hand. Voor hen is het een sport om ons op het verkeerde been te zetten en voor de overige drie om dit te doorzien. Voor mij is het dan ook onmogelijk dat de TOMx2-hint staat voor TOMTOM. Vrienden L. en N., lees dit goed. Ik heb nog net geen slapeloze nachten van deze hint. Mogen we er alsjeblieft nog een (pretty please…)?

Ik denk dat ik maar een molboekje ga bijhouden de komende maanden. Die finale moet ik halen.

Een gedachte over “Een weekend naar… Geen. Idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s