4 uitermate goede redenen om Gent te bezoeken

Ik ben nog nooit in Gent geweest op een zomerse dag. Schijnbaar heb ik een groot talent ontwikkeld om het te laten regenen op dagen waarop dat statistisch gezien niet aannemelijk is. Gerrit Hiemstra zou mij – als nieuw ontdekt weerfenomeen – ongetwijfeld met glunderende wangetjes willen observeren. Ondanks dat lacht Gent al jarenlang de andere Belgische steden uit vanaf eenzame hoogte. Het was simpelweg liefde op het eerste gezicht.

Heb je Gent nog nooit bezocht? Hup. Spring in de auto dit weekend, want binnen no-time rij je het oude centrum binnen en waan je je in een andere wereld. Zomaar een paar completely random redenen waarom Gent toch echt de meest plezante stad in België is die ik ken:

1. De Gentse feesten
Het stond al heel wat jaren op mijn travel bucketlist, maar eindelijk heb ik de Gentse Feesten dit jaar bezocht. Voor mij was het slechts een weekend, maar je kunt ieder jaar voor tien dagen lang los in Gent. Dit grote gratis festival is niet te missen. Er zijn overal podia met optredens en er heerst een beetje een Koninginne-/Koningsdagsfeer, maar dan met beter bier.

IMG_2974[1]

2. De combinatie van bruine kroegen en hippe barretjes
Talking about beers. Het is natuurlijk geen geheim dat onze buren meesters zijn in bierbrouwen. Daarnaast weten ze in Gent ook de juiste sfeer neer te zetten. Of je nou zin hebt in een bruine kroeg – probeer een van de kelderkroegjes – of juist een hip barretje zoekt, het is daar allemaal. Tip, probeer ook eens een used book cafe waar je een ouderwets speciaalbiertje kunt bestellen en tegelijkertijd je boeken kunt ruilen. Bijvoorbeeld bij Le Bal Infernal.

gent

3. Bijzonder leuke overnachtingsplekken
In een ver ver ver verleden verbleef ik bij een te gekke bed & breakfast, gerund door An en Mathieu. Deze bijzondere Design&Breakfast ligt op een kwartiertje lopen van het centrum, maar is echt een heerlijke plek en een absolute aanrader. Dit jaar waren ze helaas vol, maar via Airbnb vind je altijd wel een mooie spot.

design&breakfast Gent

4. Foodie alert
Of je nou een foodie bent of niet. Ga voor goddelijke Vlaamse frieten of plof neer voor een uitgebreide maaltijd. Dat neerploffen kan overigens perfect bij Belga Queen bijvoorbeeld. Daar staan grote leren fauteuils klaar en rent het personeel de longen uit het lijf om je het lekkerste eten te serveren. Tip: ga voor de cheese cake als toetje en loop overdag even langs om een plekje te reserveren! 

food gent

Verder moet je Gent vooral zelf ervaren. De sfeer is heerlijk en tref je net als ik slecht weer, dan zijn er ongelooflijk veel kroegjes en restaurantjes waar het geen straf is om te verblijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s