Malgrat de Mar bingo

Als ware Jane slinger ik graag door de wereldwijde jungle. Er zijn immers nog zoveel bestemmingen om te ontdekken. Zelfs de plekken met een minder goede naam probeer ik af en toe toch uit, want je weet maar nooit wat er waar is van de verhalen. Vol goede hoop belandde ik daarom deze maand met vriendin E. aan de Spaanse Costa: Malgrat de Mar. Het werd een weekend om nooit te vergeten. 

Als op woensdagavond de vaste DJ Jeroen Post is in de plaatselijke discotheek, er op elke hoek van de straat een snackbar met frikadellen staat en de verrimpelde huidjes met geblondeerde coupes, aarsgeweien en schakelkettingen aan het zwembad liggen, weet je een ding heel zeker: alles wat je ooit heb gehoord, is waar. Helaas. Een met Nederlanders overspoelde kustplaats waar geen greintje Spanje meer van over is.

Game on
Wat doe je als de bestemming dan toch tegenvalt? Je kunt natuurlijk je spullen pakken en verkassen, of… van de nood een deugd maken. Binnen twee uur na aankomsttijd bedachten we daarom de legendarische Malgrat de Mar bingo. Een uitstekend concept om elke vakantie of ieder vriendenweekend mee op te leuken.

  • Maak een lijst met alle dingen die je mogelijkerwijs zou kunnen spotten.
  • Nummer al deze punten, want anders is bingo tamelijk lastig.
  • Maak verschillende bingokaarten, al naar gelang het aantal deelnemers.
  • Stem de spelregels af (je wilt immers niet in discussies belanden of je bingo wel of niet telt, omdat een van de twee het object niet heeft gezien).
  • Verlies je bingokaart, lijst met te spotten objecten en pen niet langer in het oog.
  • Game on! Succes gegarandeerd.


Geloof me, we hadden heel wat minder lol gehad zonder dit spel. Nu werd het ouderwets knallen in de kinderdisco aan de costa, want tja… we kregen gratis shotjes (check), er waren halvemeter-rietjes (check), zestienjarigen (check), proppers (check) en een groep Franse verstandelijk gehandicapten die volledig uit hun plaat stonden te gaan. Die hadden we niet voorzien op de bingokaart, maar waren een absolute aanvulling op de avond.

Voor een weekend? Heel prima te doen! IMG_3121

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s