Man bijt hond op locatie

Als we de feestlocatie naderen, zie ik vanuit de verte de gekleurde discolichten al op de stoep schijnen. De grote ramen die ons van buiten inzicht geven in het schouwspel dat zich binnen voltrekt, laten niets te raden over. Terwijl wij onze fietsen wegzetten, denk ik aan wat ik net zag: een vrijwel lege sportkantine waar hardwerkende vrijwilligers toch wat van hebben geprobeerd te maken. Daar sta je dan voor de deur met je goede gedrag, uitgedost voor het onvervalste Foute Feest.

Ik had het kunnen weten. ’s Middags werd al bekend dat het brandalarm voor de avond was uitgeschakeld, zodat de rookmachine aan kon. Dat werkt dus op mijn lachspieren. Toen bij binnenkomst werd medegedeeld dat de DJ nog maar net stond te draaien in verband met softwareproblemen, kon je me helemaal wegvegen. Dit belooft wat.

Ik bevind me zomaar opeens inIMG_4013 een onvervalste Man Bijt Hond-achtige setting die ik stilletjes observeer. Een veel te grote kantine, overal felgekleurde lichten, een rookmachine die overuren draait en een matige DJ waarvan ik inmiddels een gehoorbeschadiging heb gekregen. De een over the top verkleed en een ander vond het al dol genoeg om zijn haar in plaats van een middenscheiding voor een keer in een zijscheiding te dragen. Genieten hoor.

Hoe ik hier terecht kom? Nou. Goed verhaal. Cupido was overduidelijk zijn richtingsgevoel kwijt toen hij na al die tijd besloot om eens zijn best voor me te doen. Maar goed, hij schoot immens raak, dus verblijf ik geregeld in het Zuiden des lands. En als ik één ding zeker weet, is dat ze in het Zuiden wel van een feestje houden, dus dat moest ik meemaken.

Gelukkig heeft iedere sportkantine bier en gelukkig gedroegen de Brabanders zich volledig zoals ik had verwacht. Het dak ging er af. Het relatief kleine groepje mensen dat wel de moeite had genomen om te komen, ging er voor en dat werkt aanstekelijk. Voor ik het weet sta ik tussen de bezwete lijven mee te hakken en doe met de rest het licht uit. Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Man bijt Hond. I love it.

 

IMG_4017 (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s