Alle wegen leiden naar…

‘Li, had jij niet laatst een surpriseweekend met vrienden?’ Jazeker. Het grote hysterie- eh.. mysterieweekend in oktober. Correct, oktober. Ik loop lichtelijk achter met blogs schrijven, maar beter laat dan nooit. Vrienden L. en N. hadden een ware Wie Is De Mol-setting gecreëerd met hun hints. Niets is wat het lijkt. Ik werd helemaal gek. 

Ik ging volledig op in de mindf*ck van officiële en onofficiële hints, bezweek bijna door de dwaalsporen van doortrapte vrienden die me te goed kennen en ik verdwaalde kort- en langdurig in tunnelvisies. Ik was ervan overtuigd dat het Marokko zou worden, naar de blauwe stad Chefchaouen. Van tevoren propte ik dan ook snel nog een lange rok en sjaal in mijn koffertje, want de mannen denken er natuurlijk vast niet aan dat wij ladies ons dan wel wat anders moeten kleden.

Deze keer had ik bij mijn eerste ingeving moeten blijven. ‘Italië. Het is Italië’. Ik hoor het mezelf nog zo zeggen toen de eerste hints rond het grote surpriseweekend binnen kwamen. En juist, dat was het dus. Bij de allereerste hint TOMX2, had ik het kunnen weten. TOMX2 = TomTom = Alle wegen leiden naar… Rome! Een van mijn favo steden in Europa waar ik veel te lang geleden was geweest.

Het bleef echter niet bij Rome, want bij deze haal-alles-eruit-wat-erin-zit-organisatoren moest er natuurlijk nog een extraatje inzitten en dat werd een dag Napoli. In de stromende regen. DUS. Maar het mocht de pret niet drukken en dat gaf alleen maar meer munitie om een barretje in te duiken voor wijn en spijs. Ik vermoed dat ik zeker 4 kilo erbij heb gegeten en gedronken dit weekend.

Een verrassingsweekend werd het zeker. Niet alleen omdat er een aantal toffe activiteiten gepland waren – hoe cool is het om op Vespa’s door de stad te touren bijvoorbeeld? – maar ook omdat de wet van Murphy ons het weekend achtervolgde. Lang verhaal, maar een hoop gedoe met auto’s, extra taxiritten, ongeplande hotelovernachtingen en scherpe bochtjes. Maanden later is er nog steeds geen oplossing voor onze klacht aan Europcar en Easyjet (WAKE UP! Is het niet eens tijd om in actie te komen?).

Een nieuw fenomeen is in ieder geval geboren: HULDE AAN DE SURPRISETRIP. Volgende keer is de organisatie mede in handen van ondergetekende. De lat ligt hoor, maar dit gaan we overtreffen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s