4x doen rond Inle Lake

Wie gaat reizen in Myanmar, heeft ongetwijfeld het prachtige en grote Inle Lake op zijn lijstje zijn. En terecht. Wij zijn vanuit Hsipaw met de bus naar Nyaung Shwe gereisd om daar vier dagen door te brengen rond het meer en enigszins bij te komen van de trekking in het Noorden. Hoe we onze dagen hier hebben versleten? Vier dingen om te doen op en rond het meer inclusief het lekkerste eten dat we hebben gevonden in Myanmar:

1. Boottocht op Inle lake
Werkelijk overal kun je een boot regelen om het meer en de omgeving te verkennen. Spreek goed af wat je wel en niet gaat zien, want met een beetje pech moet je verplicht alle fabriekjes op het water bezoeken inclusief toeristenwinkels en -restaurants (je ziet dat de Birmezen hier beginnen te snappen dat ze meer uit het toerisme kunnen halen dan ze altijd deden). Heel jammer kan ik dit uit eigen ervaring vertellen, maar het meer zelf is prachtig. Als je voorbij de eerste vissers op het water bent die overduidelijk voor de toeristen staan te poseren, kom je ook al snel het echte leven op het water tegen. Op het spiegelende meer zie je floating villages en markets, vissers die geconcentreerd met hun vangst bezig zijn en vogels die over het wateroppervlak vliegen. Aan de oevers speelt het echte leven zich af. Gelukkig is het meer groot genoeg dat je niet het gevoel hebt dat je met alle toeristen die in Myanmar te vinden zijn tegelijk op het meer zit.

2. Fietsen en resort crashen
Het is wat te ambitieus om op geleende of gehuurde gammele fietsen het hele meer rond te fietsen, zelfs voor ons Nederlanders, maar vanaf Nyaung Shwe kun je prima een stuk naar beneden fietsen. Je fiets hier niet direct aan het meer – sterker nog, je kunt het meer vanaf de weg niet zien – maar de omgeving is de moeite waard. Wil je toch nog een glimp van het meer opvangen? Dat kan als je een beetje creatief bent 😉 Er liggen veel luxueuze resorts aan het water. De grote resorts zijn zo groot dat ze echt niet bij de toegangspoort onthouden wie er gast is en wie niet. Zo belandden wij op een prachtig resort in massagestoelen met het prachtigste uitzicht wat je je maar kunt voorstellen. Doen dus!

IMG_1368

3. Wijn proeven bij Red Mountains
Op ongeveer een kwartier fietsen van Nyaung Shwe ligt op een van de bergen in de omgeving een winery waar je een geweldig uitzicht hebt over het meer. Verwacht hier geen rondleidingen of uitleg over wijnen, maar bestel de proeverij, drink wat wijntjes en kijk om je heen. Het is de perfecte plek om bij te komen en de zonsondergang te bekijken. Rond zonsondergang is het hier wel erg druk, dus zorg dat je op tijd bent voor een goed plekje.

4. Beste eten in Myanmar EN een cooking class bij Inle Heart View
Tijdens onze fietstocht zagen we een bordje langs de kant van de weg dat vroeg om gevolgd te worden. Met onze fietsen baanden we ons een weg de heuvels in – ja, het is even een klim – en daar lag het: The Inle Heart View. Het klinkt walgelijk, ik weet het, maar het is oprecht een oase van rust. De eigenaar is enorm gastvrij en weet als geen ander gasten te verrassen met extra sapjes en hapjes. Het restaurant wordt nog niet zo goed gevonden, maar het is echt de moeite waard om na de winery nog ca 2 km verder te fietsen. Absoluut het lekkerste eten dat we hebben gevonden in Myanmar. We waren zelfs zo enthousiast dat we de volgende ochtend terug zijn gekomen om een cooking class te volgen. Het eten werd met mineraalwater gewassen, maar helaas zat er toch iets in het eten wat bij mij niet zo goed viel (dat is een lichtelijke understatement), dus het werd een helse rit met de nachtbus die avond. En toch. Ik zou direct weer terug gaan.

Verder kun je nog trekkings doen in de omgeving en als je niet in het hoogseizoen reist, kun je ook met kano’s zelf het meer op. Inle Lake. Ga daar heen!

Een gedachte over “4x doen rond Inle Lake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s