Queen of the castle in de Ardennen

Hoera! Ik heb een nieuwe parel op Airbnb ontdekt en aangezien ik de rotste niet ben, deel ik hem natuurlijk met liefde. Een kasteeltje in de Ardennen. Sounds good?

Waar ga je heen als je drie weken voor vertrek nog een bijzondere accommodatie voor zes personen wilt boeken? Airbnb natuurlijk! Het blijft een van mijn favoriete reissites waar je met een beetje goed zoeken hele toffe slaapplaatsen kunt vinden. Ok, er staat ook heel vele meuk – goed woord! – tussen, maar voor ieder wat wils. Het is altijd even oppassen voor de advertenties in de categorie ‘te mooi om waar te zijn’, maar met gezond verstand kom je een heel eind.

Zo ook bij de prachtige locatie die ik een paar weken geleden vond in de Belgische Ardennen, maar na het lezen van de lovende recensies was ik om. In het dorpje Theux lag een heus kasteeltje te wachten op onze komst, een kasteel MET torenkamer! Met mijn lange lokken uit het raam, kon er zo een prins naar boven klimmen. We waanden ons echt even in het jaar 1600.

De ontvangst was ook nog eens meesterlijk. We werden namelijk opgewacht met brandende kaarsjes, vers hout voor de open haard, verse bloemen door het hele huis, zelfgemaakte jam, wijn en.. een klassiek muziekje aan om het helemaal af te maken. Het kasteel is echt nog veel mooier dan in de advertentie. De eigenaar heeft het huis volledig gerenoveerd van binnen.

De omgeving is ook nog eens supermooi. Theux ligt vlakbij Spa en overal in de omgeving kun je zo actief doen als je zelf wilt (of in Spa gewoon de sauna in). Wij gingen voor een dropping en mountainbiken. Mocht je nog een bijzondere locatie zoeken die ook nog eens zeer budgetvriendelijk is (een winwin), kijk dan zeker eens of deze nog vrij is. Want dit plekje… alleen maar liefde ❤ ❤ ❤ .

2 gedachtes over “Queen of the castle in de Ardennen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s