Zo mooi zijn de Julische Alpen

Slovenië heeft me zeer positief verrast, maar er is een deel van het land wat er met kop en schouders boven uit steekt. Letterlijk en figuurlijk. De bergen torenen hoog uit boven de rest van het land en waken over de blauwe meren en groene bomen. Voor alle liefhebbers van mooie plaatjes en inspiratie voor een volgende trip: zo mooi zijn de Julische Alpen in Slovenië. 

Bohinj
Het minder bekende en populaire meer in Slovenië: Lake Bohinj. In mijn ogen nog veel mooier dan Bled. Een camping aan het meer maakt het helemaal af.

Mount Vogel
In de winter een skigebied, maar in de zomer een ideale plek om te hiken in de bergen. Vanaf Lake Bohinj gaat er een skilift die je een stuk omhoog brengt en vanaf daar kun je een dagtocht of meerdaagse tocht maken, onder andere naar Mount Vogel.

Bled
De nummer een bestemming voor vele toeristen en inderdaad een plaatje zoals je ziet. IMG_1469

Vintgar Gorge
Op fietsafstand van Bled ligt een pareltje verscholen: Vintgar Gorge. Zet je mountainbike neer, loop door de Gorge en kijk goed om je heen.

Soca trail naar Bovec & Triglavski National Park
Pak de bus vanuit Bovec naar het startpunt (voorbij Trenta). Het is even zoeken naar de start, maar de route door het Triglavski National Park langs de groene Soca-rivier is prachtig. Let wel even op, volgens de tourist office is de trail 25 km, maar wij kwamen in Bovec aan rond de 31 km.

Kobarid
Een klein, maar heel fijn dorp. Vanaf hier pakken veel mensen de fiets door de bergen of boeken een raftingtrip om de Soca Rivier op een andere manier te ontdekken. Onze camping hier was overigens ook echt een aanrader: Lazar. Niet alleen een kleine camping op een steenworp afstand van de Soca, maar vooral het restaurant is ge-wel-dig. Met uitzichten zoals op de foto’s te zien, is het echt geen straf hier:

Inmiddels overtuigd?

Een gedachte over “Zo mooi zijn de Julische Alpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s