Barcelona op zijn best (2)

Dat Barcelona een prachtige stad is vol toeristische highlights, weet je natuurlijk allang. Maar waar moet je heen als je eens voor de beste ontbijtjes, lunches, borrels en hapjes? Omdat een blog met een lijstje veel te kort is, volgt na het eerste Barcelona-lijstje nu een volgende. 

img_7101Gitaargekte bij Quilombo
Men neme een kleine ruimte, heel veel kleine krukjes, nog meer overenthousiaste zingende Spanjaarden en live gitaarmuziek. Een one of a kind bar in Eixample die je vol energie weer naar huis laat gaan. Dit is echt een hele dikke vette
aanrader. Quilombo dus!

Lunchen bij La Rita
Gezien de rijen voor de deur rond lunchtijd is dit een favoriet lunchtentje van velen. Voor ca 10eu heb je hier een heerlijk dagmenu rond de lunch. La Rita ligt ook heel centraal, want op slechts een paar honderd meter van Passeig de Gracia.

Hamburgers van Makamaka
Ook bij Makamaka moet je nog wel eens de rij in voor een hamburger, maar deze plek vlakbij het strand van Barceloneta, is absoluut de moeite waard als je een liefhebber van goede hamburgers bent.

Koffie of tapas  in de buurt van het Macba
In Raval vind je in de buurt van het MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona) het fijne tentje Kasparo verscholen. Op dit rustige pleintje merk je niets van de drukte een paar honderd meter verderop. Niet alleen op het terras is het lekker, maar ook binnen!

img_7088-1

Ontbijt of brunchen bij Granja Petitbo
Eigenlijk heeft onderstaande foto geen enkele beschrijving nodig. Want zeg nou zelf? Hier wil je hongerig naar toe komen zodat je zoveel mogelijk lekkers kunt eten. Granja Petitbo ligt in de buurt van de Sagrada Familia dus handig te combineren als je daar heen wilt. Het kan wel druk zijn, maar je kunt reserveren via de website als je zeker wilt zijn van een plekje.

img_7139-1

Borrelen op het Plaza del Sol en eten bij Gut in Gracia
Gracias is een van mijn favoriete wijken in Barcelona en vooral het Plaza del Sol is top. Vooral eind van de middag of ’s avonds vind je niet alleen volle terrassen maar ook een hoop mensen die op de grond hun drankjes zitten te drinken. Lekker eten doe je na het terras in de buurt bij restaurant Gut in Gracia. 

Enjoy!

Een gedachte over “Barcelona op zijn best (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s