Sri Lanka: tips, route, eten en meer (2/2)

Wat moet je in een paar weken echt gezien en gedaan hebben in Sri Lanka? Een volledig overzicht van de route is uiteraard weer te zien op Polarsteps. Het eerste deel van onze reis was al te lezen, maar hierbij deel twee met wederom veel foto’s ter inspiratie.

Kandy

Van Kandy had ik iets meer verwacht, moet ik eerlijk zeggen. De stad was erg druk in vergelijking met het Zuiden en de bekende Temple of the Sacred Tooth voelde een beetje commercieel. Toch blijft het bijzonder om alle rituelen te zien. Wat zeker wel leuk is, is de plaatselijke markt, al is hij wat klein. Ook kun je heerlijk eten in Kandy. Onze favoriet was het Muslim Hotel. Niet te doen, zo lekker! Laat je niet misleiden door de naam hotel, want heel veel restaurants worden hotel genoemd in Sri Lanks.

Op de fiets door Anuradhapura

Een van de hoogtepunten in Sri Lanka is absoluut Anuradhapura. Deze oude stad moet je ervaren. Overal kun je fietsen huren om de ontelbare ruïnes en tempels te bezoeken. Wij waren er op nieuwjaarsdag waar we omringd waren door festiviteiten en mensen in het wit. Je fietst langs de mooiste plekken en komt ontelbaar veel apen tegen. Koop wel een entreekaartje, want er wordt op enkele plekken gecontroleerd. Qua eten hoef je niet veel te verwachten, maar echt goed eten vonden we na lang zoeken toch. Bereid je voor op een niet al teveel sfeer, maar wel met heerlijk Indiaas eten: Mango Mango. Vanaf Anuradhapura pak je overigens makkelijk de bus naar Mihintale voor een dagtrip.

Sigiriya en omgeving

Sigiriya was ook te gek, niet alleen vanwege de mooie omgeving, maar ook omdat je op zoveel fijne plekken kunt slapen waaronder bij Relax Guest Sigiriya. Zorg dat je als eerste voor de deur staat als de site naar de rock open is (volgens mij om 7.00 uur) en loop direct omhoog om de massa te vermijden en bijna alleen op de rots te eindigen, maar vergeet niet om je heen te kijken. De rots tegenover Sigirya, Pidurangala, kun je ook op (voor VEEL minder geld), en is vooral tof om te doen aan het eind van de middag als de zon zakt, want dan heb je een heel mooi uitzicht over Sigiriya rock. Met de scooter was het ook heel prima rondtouren in de omgeving, waarbij we opeens oog in oog stonden met een wilde olifant. Once in a lifetime!

Jaffna: op naar het Noorden!

Bekijk de foto’s en je begrijpt waarom ik zo blij word van Jaffna en het Noordelijkste puntje van Sri Lanka. Een andere cultuur, beter eten (meer Indiase invloeden), veel hindu’s en een andere omgeving. Jarenlang was dit gebied onveilig. De oorlog is nog zichtbaar, door kogelgaten in muren en de vele verlaten huizen of wat daar nog van over is, maar Jaffna en de omgeving zijn in opbouw! Jaffna zelf is niet de spannendste stad van Sri Lanka, maar je verkent de stad makkelijk te voet, of beter nog… te fiets. Ons guest house had ook fietsen te leen, maar dit was zeer zeldzaam. Hoogtepunt in de stad zelf is echt het eten. De dosa’s bij Mango’s zijn in de omgeving beroemd (en terecht!) en een goed ontbijt tussen de locals haal je bij het Malayan cafe.

De omgeving van Jaffna, de Jaffna Islands, zijn adembenemend! Wij hebben een scooter gehuurd en hebben zo de Jaffna Islands verkend. Eigen vervoer is hier wel heel fijn om de eilanden goed te ervaren. Witte stranden, flamingo’s, een blauwe zee, kleine dorpjes en een prachtige natuur. Vooral Nainativu was SUPER. Onze scooter ging gewoon mee op een volgepakt gammel bootje. Er is niets meer op dat eiland behalve de mooiste Hindu tempel die we hebben gezien, maar de aankomst met de boot op het eiland zou ik zo weer doen. Zorg dat je rond het middaguur bent om de Puja bij te wonen.

Eindigen op het strand in Negombo

Negombo is ideaal om te eindigen. Ok, het haalt het niet bij de stranden in het Zuiden, maar het heet een prima strand en ligt maar een half uur van de luchthaven van Colombo. Het plaatsje is omgeven van resorts en DE trouwbestemming van Sri Lanka, maar je kunt de massa prima vermijden. Verwacht hier niet de echte Sri Lanka-ervaring, maar wel een meer ontspannen plek om je reis af te sluiten dan Colombo. Wel een fijne slaapplek gevonden daar overigens! Leisure Villa was top 🙂

Enjoy! Meer vragen of tips nodig? Laat het me weten!

Een gedachte over “Sri Lanka: tips, route, eten en meer (2/2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s