Vaker doen: weekend in Antwerpen

Een weekend in België is altijd een goed idee. Toch ga ik te weinig de grens over richting Antwerpen; de stad die zo dichtbij ligt en waar je iedere keer weer nieuwe plekken ontdekt. Dit keer liet ik me dit ook eens overladen met tips van mijn Vlaamse collega’s en andere insiders. De leukste plekken van hen, inclusief mijn eigen ontdekkingen en een fijne Airbnb, lees je hier.

Slapen: tussen het centrum en het MAS – een toffe Airbnb
IMG_8681

Zoek je nog een goede slaapplek? Probeer dan eens te boeken bij Airbnb ’t Maske. Dit appartement is stylish ingericht, goed betaalbaar, makkelijk qua lokatie en de hosts zijn erg bedreven in de gastvrijheid. Boeken maar dus!

Heen: het Eilandje
IMG_8690In de Noordelijke wijk Het Eilandje, kun je niet alleen cultureel doen in het MAS (doen!), maar kun je ook allemaal leuke restaurantjes en barretjes vinden. Vorig jaar ontdekte ik bijvoorbeeld de zomerbar Bar Paniek; een toffe bar met een supernaam in een creatieve omgeving. Een andere toffe bar die ik vorig jaar eens ontdekte is in Parkspoor Noord ‘Zomerbar Cargo’.

Shoppen
Geld uitgeven in Antwerpen, is geen probleem. Levensgevaarlijk is Het Paleis in de Lange Koepoortstraat. Voor struinen in veel antiekwinkel is de Kloosterstraat the place to be. Klaar met De Meir? Ga dan nog even langs de Kammenstraat.

ProostenIMG_8693

In een zijstraat van de Lange Koepoortstraat vind je de kleine wijnbar Bites and Wines waar je de lekkerste wijnen hebt in een prachtig tentje. Meer zin in een goede cocktail? Bezoek dan zeker Dogma; een prachtige cocktailbar. Een uit het boekje!

Pintjes drinkenIMG_8706Zeg je België, zeg je bier. Pintjes drink je bijvoorbeeld in jazzcafe De Muze, Cafe den Engel of Het Elfde Gebod waar je tussen ontelbaar veel heiligenbeelden zit. Maar eigenlijk zit je bijna overal hartstikke goed.

Waar ik niet meer aan toe kwam
Zoveel tips, maar veel te weinig tijd om ze af te gaan. Ik ga ze vast nog eens uitchecken, maar ik kan ze vast met je delen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s