De ontknoping

Rennen. Dan haal ik misschien een trein eerder naar Schiphol. Vriendin C. zit daar al te wachten met DE kraskaart in haar hand die ons uit ons lijden moet verlossen. Ik herhaal een mantra in mijn hoofd ‘Je kunt dit halen’, ‘Je kunt dit halen.’ Iedere vijf minuten eerder op Schiphol, zijn kostbare minuten dichterbij de ontknoping. Na maanden gissen waar we naar toe gaan is mijn geduld officieel op. Lichtelijk buiten adem sprint ik het perron op… om daar de trein met onbekende vertraging aan te treffen. NIET NU. 

Al lange tijd stond het op mijn wishlist: een surprisetrip boeken. Met een groep vrienden organiseren we zelf al een tijdje verrassingsreizen, maar dan zijn er altijd wel twee die de organisatie op zich nemen. Dit is anders en dat maakt het des te leuker. De klok tikt verder en ik zit nog steeds niet in de trein. Om me heen wordt het steeds chaotischer: ambulancepersoneel haalt een passagier uit een trein, politie komt polshoogte nemen om te kijken waarom het zo’n chaos is en de 1.763.920 toeristen op het perron zijn inmiddels in paniek of ze hun vlucht wel halen.

Na zeer vakkundig de conducteurs afgeluisterd te hebben, trek ik een nieuw sprintje naar een trein die misschien wél rijdt. Ik weet dat het met mijn blessure niet verstandig is, maar ik moet en zal die trein halen. Even later sta ik zwetend als een sardientje in een veel te warme stoptrein, met onder mijn linkeroksel een Chinese en onder mijn rechteroksel een Japanse toerist. Oh Joy. It better be good. Een voordeel: ik kan alvast acclimatiseren, want we weten inmiddels dat de temperatuur op plaats van bestemming zo rond de 30 graden is.

Eenmaal op Schiphol veert vriendin C. direct op. ‘Stop met praten, we gaan nú krassen. De site staat al klaar.’ Ze drukt de verfrommelde kaart, inclusief waterschade dankzij een lekkende Dopper, in mijn handen. Krassen maar! De eerste drie cijfers verschijnen direct, maar de laatste levert nog enige vraagtekens op. Is het een 9, 6 of toch de 0? We gokken de laatste en die blijkt goed: we gaan dit weekend naar…. Boedapest!

Zo’n vijftien jaar geleden –  in een vorig leven – ben ik hier een middag geweest toen ik een zomer in Hongarije was, maar ik kan me naast een treurige winkelstraat en een kabelbaantje weinig herinneren. In die tijd gebeurt er een hoop in een stad en de leukste delen van de stad heb ik door tijdgebrek toen niet bezocht. Yes! Dit gaat een supertof weekend worden.

Een stel naast ons kijkt wat vreemd naar onze uitgelaten reactie (zonde dat we dat niet hebben gefilmd), maar het is zo fijn om te weten waar we naar toe gaan. In onze mailbox vinden we de link naar ons hotel en dat ziet er veelbelovend uit. Een paar uur, bubbels om het weekend af te trappen én een chille vlucht later, staan we in een prachtig designhotel in hartje Boedapest. Tip, tip, supertip! Niet alleen omdat het ongelooflijk fancy is, maar ook vanwege de locatie én het masterontbijt met bananenbrood #nomnomnom.

Wat gaan we doen?
Geen idee. In het hotel lezen we wat blogs, maar al snel besluiten we een fiets te huren wel te zien waar we uitkomen. Go with the flow. Een hele andere beleving van reizen en oh zo fijn. Van hippe barretjes tot statige gebouwen, van grote groene parken tot de fijnste chillspots… Een ding is zeker: die slopende ontknoping was het wachten meer naar waard. Wanneer gaan we weer?

—————————————————————–

Laat ik duidelijk zijn, dit is een niet gesponsorde post, maar via Srprs.me was het zo goed geregeld dat ik per direct groupie ben geworden en zeker nog eens een trip boek. Boedapest zelf is fan-tas-tisch. Het was de terugkomst na 15 jaar meer dan waard. Op de fiets ontdek je makkelijk de tofste plekken. Een hele fijne verhuurplek (zonder dat je op een toeristenfiets rijdt, pluspunt!) is Dynamobike. Je fietst prima langs de Donau naar het Margiteiland in het Noorden van de stad om daarna door te steken naar het stadspark inclusief uberfijne bar ligt: Kertem. Ga hier zeker langs voor biertjes en eindig dan in de Joodse wijk waar hippe spots liggen zoals: Karavan (foodstalletjes), ruinebar Szimpla Kert of claim je hangmat bij Koleves garden. Happy exploring!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s