Streetart op Sardinië? YES!

Van tevoren had ik niet gedacht dat we op Sardinië een dorp tegen zouden komen dat volledig in de ban is van streetart, een dorp vol murales. Onze beschamend slechte reisgids had het in een paar zinnen over het dorp Orgosolo; een dorp aan de oostkant van het eiland. Ergens tussen Cala Gonone en Nuoro, tussen de bergen ligt het prachtige dorp verscholen. We hadden eerlijk gezegd niet al teveel vertrouwen in de aanbevelingen, maar we waren toch in de buurt. Wat was dat een aangename verrassing! Orgosolo bleek een van de hoogtepunten van Sardinië.

De murales in Orgosolo zijn er niet alleen maar voor de sier; al zou ik best wat van die schilderingen in of op ons huis willen. De eerste muurschilderingen uit de jaren ’60 zijn een politiek statement tegen de onderdrukking op het eiland. In de loop der jaren kwamen er steeds meer muurschilderingen bij, over het leven in het dorp, maar bijvoorbeeld ook over de corruptie in Italië. We hebben veel van de circa 150 murales gevonden door te verdwalen in de smalle kleurrijke straatjes vol Fiat Panda’s (mijn oude ingedeukte roestbak voelt hier als een gloednieuwe bolide) en huizen begroeid met planten en bloemen; urban jungle eat your heart out! Voor iedereen die nog naar Sardinië wil: ga zeker langs in het oh zo fijne en mooie Orgosolo.

fullsizeoutput_2a3dIMG_9240fullsizeoutput_2a3bfullsizeoutput_2a38fullsizeoutput_2a34fullsizeoutput_2a33P1080542IMG_6472fullsizeoutput_2a2efullsizeoutput_2a2bfullsizeoutput_2a28fullsizeoutput_2a22IMG_6455fullsizeoutput_2a19fullsizeoutput_2a12fullsizeoutput_2a0cfullsizeoutput_2a06fullsizeoutput_2a04fullsizeoutput_29fafullsizeoutput_2a30

Een gedachte over “Streetart op Sardinië? YES!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s