Roadtrippin’ Sardinië (2/2)

Er is veel te doen en nog veel meer te zien: Sardinië. De wegen in het Noorden, met name langs de kuststroken, lenen zich erg goed voor een onvervalste roadtrip. Vorige week schreef ik het eerste deel over roadtrippin’ Sardinië: de omgeving van Cala Gonone & Dorgali. Dit tweede deel gaat van de westkust rond Bosa en Alghero helemaal naar het noorden: Asinara Island. Ready to roadtrip?

Beautiful Bosa

Gekleurde huizen, smalle steegjes, bootjes in het water, smalle trapjes, een kasteel dat over het dorp uitkijkt en overal planten en bloemen aan muren en balkons. Ik kan me echt niet voorstellen dat er iemand is die Bosa niet leuk vindt. In dit dorp ten zuiden van Alghero kun je urenlang dwalen en foto’s maken.

Alghero

De bekendste plek aan de westkust is Alghero. De meeste toeristen komen überhaupt niet verder dan Alghero en ziet daar vaak niets anders dan het wat treurige stadsstrand en de boulevard met schreeuwerige obers en uitwisselbare restaurants. Als je iets verder kijkt, kom je er achter dat het echt wel leuk is. De stranden boven en onder Alghero zijn top en ook qua eten en drinken kun je los! Duik een willekeurig zijstraatje in en je vindt de beste plekken. Een aantal favorieten? Craft biertjes proeven doe je bij Il Tocco Del Prete, er zitten leuke wijnbarretjes en visrestaurants in zijstraatjes en op verscholen pleintjes en ga voor goooood Italian Food bij Al Vecchio Mulino (reserveer van tevoren).

Blauwer dan blauw: strand La Frana

IMG_6717
De grote verrassing van Sardinië? Die vele kleine strandjes met kraakblauw water. En nee, er komt echt geen filter aan te pas bij deze foto. La Frana ligt een klein uur rijden ten noorden van Alghero en bereik je het laatste stuk via een heuvelachtige zandweg. De tocht naar beneden lijkt pittig, maar er is echt een goed voetpad te vinden (goed zoeken!).

National Park Asinara Island

Het hoogtepunt van onze roadtrip bereikten we niet per auto, maar per boot! National Park Asinara ligt namelijk op een klein eiland tussen Sardinië en Corsica in. Wij pakten de boot vanaf Stintino. Het staat bekend om de witte ezels en… je voelt je als je je eigen plan trekt, echt alleen op het eiland (zelfs in het hoogseizoen). Sla de toeristentrein (I kid you not) en bus over, maar huur een fiets op het eiland. Dit schijn je vooraf te kunnen reserveren. Wij hadden met wat geluk de laatste twee fietsen te pakken, die elektrisch bleken. Achteraf gezien was dat maar goed ook, want je kunt een groot deel van het eiland zien en het is erg bergachtig. Bereid je voor op mooie strandjes, bergen, veel groen en heel veel ezels.

Castelsardo

Een van de laatste roadtripspots is Castelsardo in het noorden van het eiland. Het lijkt op het eerste gezicht een gemiddeld dorp aan de kust, maar het ligt op een vulkanische rots en eenmaal naar boven gelopen, weet je beter. Niet alleen kijk je hier uit over de kuststreek, maar er is ook een middeleeuws centrum op de top met weer die fijne gekleurde huizen, oude kerken en straten vol planten en bloemen. Het is niet groot, maar wel leuk als je in de buurt bent.

—–
Happy roadtripping!

Een gedachte over “Roadtrippin’ Sardinië (2/2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s