Art everywhere in Valparaiso

Chili het land van de mooiste landschappen? Ja, dat weten veel mensen wel. Maar dat de kunst letterlijk op straat ligt, weet niet iedereen. Liefhebbers van streetart kunnen heel wat dagen doorbrengen in dat ene havenstadje aan de kust: Valparaiso. Ik geloof niet dat ik ooit eerder zoveel streetart heb gezien in Zuid-Amerika. Welkom in de Chileense streetarthemel.

Onze rondreis in Chili begon niet zoals bij veel reizigers in de miljoenenstad Santiago. Nadat we verkreukeld het vliegtuig uitrolden, verlieten we de smogstad direct richting de westkust. Gebouwd op en tussen de heuvels, in de zon, ligt in de vele wijkjes heel wat moois te wachten. Hallo Valparaiso!

fullsizeoutput_35ba

Valparaiso bereik je supersnel vanaf Santiago met de bus. Maak je klaar voor een vrij chaotische en rommelige stad, heel veel heuvels op en af, af en toe wat dodgy wijkjes, de lekkerste empenada’s, heel veel leven en heel, maar dan ook heel veel streetart. Hier moet je niet teveel over schrijven, dit moet je zien. Graag gedaan.

fullsizeoutput_35c0fullsizeoutput_358afullsizeoutput_35c2fullsizeoutput_35c3fullsizeoutput_35befullsizeoutput_35b1fullsizeoutput_35a8fullsizeoutput_35abfullsizeoutput_35b0fullsizeoutput_35cbfullsizeoutput_541efullsizeoutput_35c7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s